Fransa'da İslam üzerinden tehlikeli oyunlar

Aşırı sağçı Fransız siyasetçi Le Pen, cumhurbaşkanı olduğunda başörtüsünü yasaklayacağını belirtti. Genel olarak baktığımızda ise, İslam ve Müslümanlar Fransa'da tehdit altında olduğu görülüyor. Aslında Macron'un planı daha da korkunç.

Fransa'da İslam üzerinden tehlikeli oyunlar
Fransa'da İslam üzerinden tehlikeli oyunlar
GİRİŞ 14.02.2022 14:39 GÜNCELLEME 14.02.2022 14:40
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Fransa 2022 Nisan'ında cumhurbaşkanlığı seçimine gidecek.

Seçime kısa bir süre kalırken, ülkede aşırı sağ öne çıkmaya başladı.

Mevcut Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, henüz adaylığını açıklamadı.

Şu an için aşırı sağcı adaylar Marine Le Pen ve Eric Zemmour arasında bir rekabet yaşanıyor.

Zemmour gibi Le Pen de seçim kampanyasını İslam ve Müslümanlar üzerine kurdu.

"BAŞÖRÜTÜSÜNÜ YASAKLAYACAĞIM" İMASI

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı Twitter'dan, Fransız siyasetçi Bruno Le Maire'nin sporda peçe takmak için yaptığı "Onları hakları var. Kanun kanundur" sözlerine tepki gösteren Le Pen, "Hükümet İslami bir sembol olan peçe üzerine ciddi çelişkiler yaşıyor. Başkan netleşmek zorunda. Sporda tesettür yok, işte tesettür yok, üniversitede tesettür yok, sokakta tesettür yok" diyerek, cumhurbaşkanı olması durumunda her türlü alanda başörtüsünü yasaklayacağının sinyalini verdi.

FRANSA'DA KİM SEÇİLİRSE SEÇİLSİN MÜSLÜMANLARI ZORLU BİR SÜREÇ BEKLİYOR

Le Pem ve Zemmour çok keskin ifadelerle direkt olarak Müslümanları ve İslam'ı hedef alsa da Macron ve hükümeti de (o kadar keskin olmasa da) İslam'da "değişiklik" yapmak için harekete geçmiş durumda.

Fransa'da Macron yönetimi, İslamofobik bir adım daha atarak Avrupa Birliği (AB) içerisindeki en kalabalık Müslüman nüfusu yönetmek için "Fransa İslamı Forumu (FORIF)" adı altında yeni bir kurum oluşturmaya hazırlanıyor.

Paris yönetiminin seçtiği kişilerden oluşan bu forum, Müslüman toplumunu temsil etmekten ziyade, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, İslam'ı Fransa'nın kendisine göre şekillendirebilmesine yardımcı olmak için oluşturuluyor.

FORIF'in bünyesinde oluşturulan 4 çalışma grubunda İçişleri Bakanlığının ve valilerin belirlediği Müslümanlar, din görevlileri ve Müslüman kuruluşların temsilcileri yer alıyor.

Çalışma gruplarında imamların eğitimi, cezaevleri, hastaneler ve ordudaki din görevlileri, camilerin güvenliği ve "ayrılıkçı" yasasının uygulanması konuları ele alınıyor.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, FORIF'in amacına ilişkin, Fransa'da İslam'ı "Cezayir, Türkiye ve Fas'ın etkisinden kurtarmak" istediklerini savunarak "İslam Fransa'da yabancıların dini değil, Fransız dinidir, ne paraya ne yabancı yetkililere bağlı olması gerekiyor" ifadesini kullanmıştı.

Bu girişimle beraber, Fransa'daki Müslümanların çatı kuruluşu olarak gösterilen Fransa İslam Konseyi (CFCM) etkisiz kalacak.

Böylelikle Müslümanlar "bastırılmış" olacak, İslam da Paris'in "kontrolü" altına girmiş oalcak.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 25
  • Hak Adına... 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu fransızlar gerçekten islama fransız(yabancı) kalmışlar.. İşte avrupalının nasipsizliği...
    Cevapla
  • ademoğlu, 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizdede biri vardı, başörtüsünü yasakladı hastalandı örtmek zorunda kaldı, sende aynı duruma düşmemek için Allah ın emriyle uğraşma
    Cevapla
  • KONYA 2 yıl önce Şikayet Et
    islamiyetten korkma sarılda cehennem ateşinden kurtul
    Cevapla
  • gayserili 2 yıl önce Şikayet Et
    bu başörtüsü size ne zarar veriyor anlamıyorum ki...bir zamanlar türkiye'de böyle saçma sapan olaylar vardı...cahil her yerde cahil...tayyip erdogan geldi çözdü işi...gerekirse bi dönem de fransada cumhurbaşkanı olur ve olayı çözer....
    Cevapla
  • Ertürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Marine Le Pen çok güzel kadın.Başkan seçilmesini isterim.
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    senınde pek farkın yok
    Cevapla
  • Coşkun 2 yıl önce Şikayet Et
    Yani müslümanlara güzel zulüm yapar öylemi pes doğrusu...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor