Kremlin: Ukrayna'nın NATO'dan vazgeçmesi, endişelerimize yönelik yanıta yardımcı olur

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna'nın NATO'ya katılmayı reddetmesinin, güvenlik garantileri ile ilgili Rusya'nın endişelerine yönelik yanıtın formüle edilmesine yardımcı olacağını belirtti.

Kremlin: Ukrayna'nın NATO'dan vazgeçmesi, endişelerimize yönelik yanıta yardımcı olur
Kremlin: Ukrayna'nın NATO'dan vazgeçmesi, endişelerimize yönelik yanıta yardımcı olur
GİRİŞ 14.02.2022 18:35 GÜNCELLEME 14.02.2022 18:35
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın Londra Büyükelçisi Vadim Pristayko'un, "ülkesinin Rusya ile olası bir savaştan kaçınmak için NATO'ya katılım adımından vazgeçebileceği" yönündeki ifadelerini değerlendirdi.

"YARDIMCI OLUR"

Rusya ve ABD ile NATO arasında güvenlik garantileri konusunda müzakere sürecine değinen Peskov, "Elbette, Ukrayna'nın NATO'ya katılma fikrini resmen reddetme yönündeki adım, Rusya'nın endişelerine daha anlamlı bir yanıtın formüle edilmesine önemli ölçüde yardımcı olur." dedi.

Dmitriy Peskov, Kiev yönetiminin, Pristayko'nun açıklamalarına tepki verdiğine dikkati çekerek, "Bu, Kiev'in dış siyaseti ile ilgili görüşünü değiştirme açısından oldubitti olarak kabul edilemez. Ülkenin anayasasında tamamen farklı hedeflerin belirtildiğini biliyoruz." ifadesini kullandı.

"BÜYÜKELÇİ YANLIŞ FORMÜLE ETTİ"

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko, düzenlediği basın toplantısında, Büyükelçi Pristayko'nun "yanlış formüle ettiğini" belirterek, "Ukrayna'nın NATO üyeliği, anayasada yer almakta ve anayasaya aykırı hiçbir karar alınamaz." diye konuştu.

Nikolenko, Ukrayna'nın NATO veya başka bir güvenlik ittifakına henüz üye olmadığına dikkati çekerek, "Bu nedenle güvenlik garantileri, ülkemiz için en önemli konudur. Elbette, en iyi garanti, Ukrayna'nın NATO'ya acilen kabul edilmesi olur." görüşünü paylaştı.

Ukrayna'nın Londra Büyükelçisi Vadim Pristayko, İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye verdiği röportajda, ülkesinin Rusya ile olası bir savaştan kaçınmak için NATO'ya katılım adımından vazgeçebileceğini vurgulamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    cok sacmalik bir istek resmen bir ülkenin icislerine karismak demektir halen bunlar kominits beyinlerinden vaz gecmiyecekler devir degitiginide kabullenemiyorlar budalalar
    Cevapla
  • hacı vat 2 yıl önce Şikayet Et
    bu soviyet komunıst kafa rusyanın sonunu getirecek ama bakalım ne zaman
    Cevapla
  • erdem 2 yıl önce Şikayet Et
    ozaman nato da toplanıp ukrayna'yı savunacak silah vermekle olmaz bu işler yada nato ya alma koruyamıyorsan
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı