İsrail: Türkiye ile ilişkileri düzeltmek için "Hamas şartı" sunmadık

İsrail gazetesi Jerusalem Post'a konuşan ve ismi açıklanmayan üst düzey bir İsrailli yetkili, Tel Aviv’in Ankara ile yakınlaşma sürecinde Hamas üyelerinin Türkiye'den sınır dışı edilmesini şart koşmadığını belirtti.

İsrail: Türkiye ile ilişkileri düzeltmek için "Hamas şartı" sunmadık
İsrail: Türkiye ile ilişkileri düzeltmek için "Hamas şartı" sunmadık
GİRİŞ 16.02.2022 14:29 GÜNCELLEME 16.02.2022 14:38
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Bu süreçte İsrail’in Türkiye’ye hiçbir ön koşul sunmadığını vurgulayan İsrailli yetkili, "(Yakınlaşma konusunda Türkiye’ye) Biz bir şart koşmadık. Çok dikkatli biçimde iki taraftan karşılıklı jestler yapılıyor." dedi.

İsrail konusundaki asılsız iddialara dikkatİsrail konusundaki asılsız iddialara dikkat

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, bugün itibarıyla Filistin ve İsrail'e iki günlük ziyaret gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, heyetin Filistin'de Devlet Başkanı Mahmud Abbas tarafından kabul edilmesi ve ülke yetkili makamlarıyla temaslarda bulunması öngörülüyor.

Heyet, İsrail ziyaretinde ise İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaretin hazırlıklarını ele alacak ve siyasi istişarelerde bulunacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • Dinim islâm 2 yıl önce Şikayet Et
    Terörist bir milletin başkanı, bize gelsin istemiyorum, onlar müslüman olanı sevmezler,kendilerini üstün ırk görüyorlar. Bende onları sevmiyorum, inşallah gelmez. Allah'ın laneti onların üzerine olsun inşallah. Âmin
    Cevapla
  • yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    bu saatten sonra israille müslümanlar savaşmadan kudüsü ve mescidi aksayı ele geçiremez.. yahudiler mescidi aksanında bulunduğu tepeyi komple yıkıp, muallak taşının üzerine büyük bir tapınak yapmak istiyorlar.. çünkü onlar o bölgeden çıkarıldıklarında o tepede büyük bir tapınakları olduğuna inanıyorlar.. bunu başarırlarda tanrı yehovanın kendilerini ödüllendireceğini ve eskiden olduğu gibi yeniden dünyanın tek ve mutlak hakimi yapacağını sanıyorlar... o yüzden bu yahudiler laftan sözden anlamazlar.. temennilerle de kudüsü filistinlilere vermezler.. bir bir daha iki..
    Cevapla
  • İdris 2 yıl önce Şikayet Et
    Benek katili israili istemiyoruz açık ve net
    Cevapla
  • Vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    Kafaya bak. İşgalci kafa. Kan dökmete olduğun o toprakları sen terkette hamaslılar topraklarına dönsün.
    Cevapla
  • cihangir 2 yıl önce Şikayet Et
    bizim açıdan en önemli şart, deniz yetki anlaşması imzalamak ve yunanistan ile rum kesimine silah satmamaları olması gerekmiyor mu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Altın fiyatlarında sert yükseliş
İstanbul'da bir köpek, kapısını açık bulduğu İETT otobüsünün şoför koltuğuna oturdu