İngiltere Savunma Bakanı: Rusya ayağını gazdan çekmedi

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, "Rusya'nın bazı güçlerinin üslerine geri döndüğü iddiasına rağmen ayağını hala gazdan çekmediğini" söyledi.

İngiltere Savunma Bakanı: Rusya ayağını gazdan çekmedi
İngiltere Savunma Bakanı: Rusya ayağını gazdan çekmedi
GİRİŞ 16.02.2022 18:05 GÜNCELLEME 16.02.2022 18:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

NATO Savunma Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Sky News'e yaptığı açıklamada, Rusya'nın sözleri ile değil eylemleriyle değerlendirileceğini ve "geri çekilme kanıtı görmediklerini" vurguladı.

Wallace, ABD istihbarat raporlarında işgalin 16 Şubat'ta başlayacağının öne sürüldüğünün hatırlatılması üzerine, kendisinin hiçbir zaman bir tarih vermediğini ifade ederek "Çünkü gördüğüm tüm istihbaratlarda mesele tarihler değil, mesele önemli miktardaki gücün varlığıydı." diye konuştu.

"RUSYA AYAĞINI GAZDAN ÇEKMEDİ"

Rusların "ayağını gazdan çekmediğini" belirten Wallace, NATO'nun "gerilimi azaltmak için çalışacağını" ancak Rusya'nın "harekete geçirmesi durumunda Ukrayna'yı ezecek gücü olduğunu" söyledi.

İngiliz Bakan, bu nedenle birliklerin geri çekilmesi suretiyle gerilimi net şekilde azaltmaları ve aynı zamanda Rusya ile müzakere yapmaları gerekeceğini dile getirdi.

Karada hem Belarus hem de Ukrayna sınırında 130 binden fazla Rus askeri olduğunun bilgisini veren Wallace, denizde de çıkarma, savaş ve füze gemileri bulunduğunun, bunun da Ukrayna açısından çok büyük bir hazır birlik kuvveti tarafından kuşatılma anlamına geldiğinin altını çizdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Önce Ukrayna'ya gazla sonrada Rusları gazla (Putin bu İngilizleri tarih yapmalı)Rusya'ya bunlar tehdit.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır