Lavrov: “ Yunanistan ile Türkiye arasında çözüme yardım etmeye hazırız"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye ve Yunanistan arasındaki sorunların çözümüne Rusya’nın yardımcı olmaya hazır olduğunu söyledi.

Lavrov: “ Yunanistan ile Türkiye arasında çözüme yardım etmeye hazırız"
Lavrov: “ Yunanistan ile Türkiye arasında çözüme yardım etmeye hazırız"
GİRİŞ 18.02.2022 17:18 GÜNCELLEME 18.02.2022 17:18
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, başkent Moskova’daki Dışişleri Bakanlığı konutunda Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ı ağırladı. İkili birebir formatta görüşme gerçekleştirdikten sonra gazetecilerin karşısına geçerek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"YARDIM ETMEYE HAZIRIZ"

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, “Yunanistan, Türkiye ile yapıcı bir diyalogdan yana. Ancak Yunanistan, ulusal egemenliğine karşı tüm tehditlere karşı kendisini savunmaya da hazırdır” dedi. Dendias Ukrayna’yı işaret ederek tüm dikkatlerin bu yöne çevrildiğini ve birilerinin bu durumdan yararlanabileceğini dile getirdi. Lavrov ise Dendias'a verdiği cevapta, "O zaman şikayetinizi Batılı müttefiklerinize iletmelisiniz. Çünkü tüm dikkatler, muhtemelen jeopolitik çıkarlarını ilerletmek için yoktan yere çıkardıkları gürültüdedir" dedi.

Lavrov, Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilimin çözümü noktasında Rusya’nın yardım etmeye hazır olduğunu ifade ederek, “Rusya, Yunanistan ile Türkiye arasındaki anlaşmazlıkların çözümüne yardım etmeye hazır” dedi.

"GARANTÖR ROLÜ ÜSTLENEBİLİR"

Kıbrıs konusundaki çözüm için yine Birleşmiş Milletler’i işaret eden Lavrov, “Kıbrıs sorununun BM Güvenlik Konseyi kararları temelinde çözülmesi gerektiği konusundaki tutumumuzu yinelemek istiyorum. Bu çözüm yolu için uluslararası garantiler açısından Güvenlik Konseyi’nin daimi üyelerinin bir araya gelmesini teklif ediyoruz. İlgili kararların başlatıcısı olan konsey bu kararların uygulanması yönünde garantör rolünü üstlenir” şeklinde konuştu.

Rusya’nın, ABD ve NATO’ya sunduğu güvenlik garantileri taslağının birçok bölgenin güvenliği için önemi olduğundan bahseden Lavrov, “Bölgesel ve uluslararası konularda gerçekten Yunanistan ile diyaloğumuzu takdir ediyoruz. Şimdi herkes güvenlik garantilerinden, Ukrayna, Doğu Akdeniz, Balkanlar, Transkafkasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika konusunda Rusya'nın inisiyatifinden bahsediyor. Çalışmalarımızda Yunan dostlarımızın çıkarlarını dikkate almakla da ilgileniyoruz” diye konuştu

"MİNSK ANLAŞMALARINI DESTEKLİYORUZ"

Dendias, tüm sorunların uluslararası hukuk çerçevesinde yürütülen bir diyalog temelinde çözülmesi gerektiğini vurgulayarak, “Biz Yunanistan olarak Minsk anlaşmalarını tam destekliyoruz” ifadelerini kullandı. "Ukrayna’daki anlaşmazlığın çözülmemesi durumunda hepimiz kaybetmiş sayılacağız" diyen Dendias, gerilimin derhal azaltılması gerektiğini belirtti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 17
  • adanali 2 yıl önce Şikayet Et
    Yav bu ruslardan bir yarar olur mu Biz Ukrayna ile ara bulucu olalım dedik Kompleksle huya Yunanistan la aramızı düzeltmek için ara bulucu olmayı teklif ediyor deyuz Sen önce önündeki problemi hallet de sonra sina bakarız Lavrov.
    Cevapla
  • İbrahim tabanca 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye, Ukranya-Rusya sorununun çözülmesinde arabulucu olabilir dediği için Rusya, siz önce kendi probleminizi halledin diyerekten misillemede bulundu
    Cevapla
  • hacı vat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim sorunumuz yok. Yunanistan toprak istiyor bayım.
    Cevapla
  • Hasan kanhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye tehdit ediliyor
    Cevapla
  • 7654 2 yıl önce Şikayet Et
    Rum ile corba dahi icilmez. Kemdilerini devlet millet olduklarinı sanıyorlar. Kallestirler. Katildirler ve yalancı sahtekardirlar.
    Cevapla
  • Dadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Sarhoş adam Nedir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı