Rus haber ajansından son dakika: Donetsk'te şiddetli patlama

Son dakika haberine göre Rus haber ajansı RIA, Ukrayna'nın Donestk bölgesinde şiddetli patlama meydana geldiğini açıkladı. Olayın bilançosu ile ilgili henüz açıklama yapılmazken, patlamada bir aracın havaya uçtuğu açıklandı.

GİRİŞ 18.02.2022 19:41 GÜNCELLEME 18.02.2022 21:06
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş gerilimi devam ediyor. ukrayna'nın Donetsk bölgesindeki hareketlilik sürerken, Rus yanlılarının tahliye işlemleri gerçekleştiriliyor. Tahliyenin yürütüldüğü bölgede, ayrılık yanlılarının hükümet binası yakınlarında bir araç havaya uçtu. Şiddetli patlamanın ardından olay ile ilgili henüz bir bilanço açıklanmadı.

Patlama öncesinde bölgede siren seslerinin yükseldiği açıklandı. 

HASAR OLUŞMADI

Patlamanın, Donetsk Halk Cumhuriyeti Hükümet Binası yakınında meydana geldiğini aktaran muhabir, halihazırda patlama yerinde yangının göründüğünü, yakınlardaki binalarda hasarın oluşmadığını söyledi.

"ÜÇÜNCÜ SABOTAJ GİRİŞİMİ"

Ayrılıkçı Donetsk Halk Cumhuriyeti de konuyla ilgili açıklamada bulundu. Halk Milisi Sözcüsü Eduard Basurin, Kiev yönetiminin Donetsk ve Lugansk bölgelerinde bugün 3 ayrı sabotaj girişimi gerçekleştirdiğini duyurdu.

TAHLİYELER BAŞLATILDI

Rusya yanlısı ayrılıkçıların bulunduğu bölge sakinleri tahliye edilmeye başlandı.

Kadın ve çocuklardan oluşan grubun, Rusya'ya ve Rusya'nın yasa dışı ilhak ettiği Kırım'a gittiği belirtildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gelişmeler üzerine Acil Durum Bakanı'nı Ukrayna sınırındaki Rostov bölgesine gönderdi ve tahliyeleri organize etmesi talimatı verdi. 

Haberin Ayrıntıları Geliyor...

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir, Twitter’da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz.

App Store Google Play Takip Et

YORUMLAR 53
  • BALTACI 2 yıl önce Şikayet Et
    Rus rületi deyil bu oyun ABD AB şeytanı eline Çelik comagı altı oynuyor bakalım elinde patlar inşallah köşeye sıkışacagını anlayanın şeytanlar Türkiye’nin Rusya’nın Çin’in önünü kesmeye bir hareketden ibaret büyüyen Türkiye cumhuriyeti devleti dünya ekonomisi durdu duracak Çin Rusya Türkiye bir araya getirmemek için büyük bir ABD tezgahı aynen ikiz kulelerini vurup usama bin Ladin afkanistanda diye çöreklendigi gibi şimdi hem Karadeniz hem Ege’yi hemde Doğu Akdeniz’in önünü kesmeye çalışan şeytan ABD AB Güdümündeki Haçlı Külübü iş başında
    Cevapla
  • Aydın 2 yıl önce Şikayet Et
    CIA patlama yapmıştır her pis işin altında bu CIA ABD var
    Cevapla
  • Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir orayı bide diğer tarafı patlatıp adamları zorla savaştırmaya çalışıyorlar
    Cevapla
  • 2 yıl önce Şikayet Et
    Klasik klişeleri bir taktik Risya bu oyunu görüyor ve saldırmıyor.Boyle bir hata Rusyanin sonu olacak oda biliyor.abd ve uşakları ve abagli istihbaratı ucuz yolla savaş başlatmak istiyorum.
    Cevapla
  • İLHAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna ABD Güdümünden Çıkmasa Çok Kişi Ölecek :( Rabbim Çocuklara Yaşlılara ve Zorda Olanlara Yardım etsin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alex de Souza sürprizi! Anlaşma sağlandı: Süper Lig'e geri dönüyor
100 bin TL'ye işçi bulamıyorlar! Ev alan patron bile var