Putin'den yedek askerlerin eğitime alınması kararı

Rusya-Ukrayna krizinde gerilim iyice tırmanırken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den dikkat çeken bir hamle geldi. Putin, yedekte bulunan askerlikle yükümlü vatandaşların eğitime alınması için karar imzaladı.

GİRİŞ 19.02.2022 08:39 GÜNCELLEME 19.02.2022 09:05
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Rusya'nın son günlerde Ukrayna üzerindeki tehdidini artırmasıyla bölgede savaş tehlikesi ortaya çıktı. Ukrayna, Rusya tehlikesine karşı NATO ve ABD'den destek alırken Moskova'da bir dizi hazırlıklar yapmaya devam ediyor. Bu hazırlıklar arasında yedek askerlerin eğitime alınması da var.

Rusya Yasal Enformasyon İnternet Portalı'nda Putin'in yayımlanan kararına göre, Rusya Silahlı Kuvvetlerinde, Rusya Ulusal Muhafız Birliklerinde, devlet güvenlik kurumlarında ve Federal Güvenlik Servisi kurumlarında askerlik görevi ile ilgili olarak yedekte bulunan Rusya Federasyonu vatandaşlarına 2022 yılında eğitime alınmaları için çağrı yapıldı.

Ayrıca karar ile bakanlar kuruluna ve federal bölgelerin yönetimlerine, yükümlü vatandaşların askerlik eğitimine çağrılması ve ilgili faaliyetlerin uygulanmasını sağlama konusunda talimat verildi.

Rus Federal Yasalarına göre, yedekte olan yükümlüler 3 yılda bir defadan fazla eğitime çağrılamıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 49
  • Maraşlı 46 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Ukraynayı işgal etmemelidir.Bugun ukrayna yarın türkiye olmayacaği ne malum acilen Rusya durdurulmali ve Kırımdanda çekilmelidir.Yaşasın Türk birliği.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Putin ölümü gösterip, sıtmaya seve seve razı edecek bunları. Donetsk artık Rusyanındır. Askı da bu taktik Amerikanın sinsi taktiğidir. Yani Rusya göstere göstere Aikodo yapıyo bu kan emici sömürgeci sürüsüne.
    Cevapla
  • özmuşlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya hiç bir halt yiyemez....Balon gibi şişik, içi anlayacağınız boş....! O yürek bunlarda yok, oda biliyor ki savaşa girmek öyle bir anda karar verilecek durum değil...! Savaş açtığın yerin arkasındaki isimler , sessiz sedasız ilk hamleyi bekliyorlar...? Haklı da olsa ilk derbi atan her zaman haksızdır...? Sonunu görün o Muhteşem Rusya ' nın.....
    Cevapla
  • iosen 2 yıl önce Şikayet Et
    Körler sağırlar birbirlerini ağırlar dünyayı savaş ortamına sokup germeye çalışıp bundan maddi menfaat elde etmeye çalışıyorlar Rusya'da batıda İslam'ın baş düşmanıdır keşke birbirleri ile savassada güçleri kırılsa Müslümanlarda bir nefes alsa...
    Cevapla
  • Serdar 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın putin yapmayın. Biden'e bakıpta insanlığı ateşe atmayın. İnsanlar gözünde haklı konumda iken haksız konuma düşmeyin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saplantılı eski nişanlısı katletmişti: Büşra Kaban'ın vurulma anı ortaya çıktı
Torbacılıktan çete liderliğine: Son sinyal Şile'den - 17 Mayıs 2024 gazete manşetleri