Cezaevi tiyatrosundan sonra ABD, PKK'ya yeni zırhlı araçlar gönderdi

Suriye Haseke'de en az 500 mahkumun DEAŞ'lı diye öldürüldüğü kanlı cezaevi tiyatrosunun ardından ABD, PKK'ya 10'a yakın M2A3 Bradley zırhlı araç daha gönderdi.

Cezaevi tiyatrosundan sonra ABD, PKK'ya yeni zırhlı araçlar gönderdi
Cezaevi tiyatrosundan sonra ABD, PKK'ya yeni zırhlı araçlar gönderdi
GİRİŞ 20.02.2022 07:38 GÜNCELLEME 20.02.2022 07:38
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

Suriye’nin Haseke şehrinde en az 500 mahkumun DEAŞ’lı diye öldürüldüğü kanlı cezaevi tiyatrosunun altından, terör örgütü PKK’ya yeni destek çıktı. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, cezaevi baskınında DEAŞ’a karşı üstünlük sağladığı gerekçesiyle PKK’nın hizmetine sunduğu M2A3 Bradley zırhlı araçların sayısını arttırma kararı aldı.

Bu kapsamda ilk sevkiyat önceki gün yapıldı. PKK’nın işgali altındaki bölgeye “yarı tank” olarak da adlandırılan 10’a yakın paletli zırhlı araç gönderildi.

YİNE DEAŞ BAHANESİ

Sevkiyata ilişkin görüntüler sözde DEAŞ karşıtı koalisyon tarafından yayınlandı. Görüntülerde ABD askerlerinin çok sayıda zırhlı aracı muharebeye hazır hale getirmek için çalışmalar yaptığı görüldü. Sevkiyata ilişkin sözde koalisyonun komutanlarından Yarbay Dan Leard da açıklama yaptı. Leard, bölgeye gönderilen zırhlı araçların, DEAŞ’ı kalıcı olarak alt etme arzusunun göstergesi olduğunu iddia etti.

GÜVEN VERİYORMUŞ

Daha önceden gönderilen zırhlı araçların Haseke’deki cezaevi çatışmaları sırasında çok caydırıcı görevler üstlendiğini öne süren Yarbay Leard, “Bradleylere karşı koyabilecek hiçbir şey yok. DEAŞ’a karşı mücadelede ortaklarımıza büyük güven veriyor” dedi.

Zırhlıların, PKK’lı teröristlerden oluşan SDG’yi desteklemek için gönderildiğini aktaran Leard, “Bu yetenek, ortak güçlerimize tehdide karşı açık bir avantaj sağlayan hayati derecede korunan ateş gücü sağlıyor” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 102
  • adnan 2 yıl önce Şikayet Et
    İnanın abd nin piyonları pyd bir gün fareler gibi kaçacak delik arayacak ama bulamayacak yaptıkları hainlik onların sonunu elbette getirecek
    Cevapla
  • Asker Babası 2 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz Çok Güçlüdür
    Cevapla
  • jax 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya saldırdığında biz de "Bölgemizdeki çatışmaya müdahil olmak istemiyoruz, çünkü müttefikimizin sınırımıza yığdığı 100.000 kişilik terörist ordusuna karşı ordumuzu hazır tutmamız gerekiyor deyip kenara çekilelim. Ne halleri varsa görsünler
    Cevapla
  • Diriliş 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendin çal kendin dinle.suriyeye irağa İsrail yerlesirse ozaman hedef Türkiye olacak.kesinlikle Suriye'yi iragi kaptirmamaliyiz
    Cevapla
  • TespiT 2 yıl önce Şikayet Et
    bolca leş torbası da gönder coni, lazım olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı