Kanada'da insanlık dışı uygulama: Binlerce yerli kadına kısırlaştırma

Kanada'da insanlık dışı bir uygulama gün yüzüne çıktı. Ülke genelinde yaşayan binlerce yerli kadının, kendi istekleri dışında kısırlaştırıldıkları tespit edildi.

Kanada'da insanlık dışı uygulama: Binlerce yerli kadına kısırlaştırma
Kanada'da insanlık dışı uygulama: Binlerce yerli kadına kısırlaştırma
GİRİŞ 20.02.2022 11:21 GÜNCELLEME 20.02.2022 11:58
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

CTV’deki habere göre, Kanada'da British Columbia, Alberta, Saskatchewan, Manitoba ve Quebec eyalet mahkemelerinin her birinde, zorla kısırlaştırıldıklarını ileri süren binlerce yerli kadını temsilen açılmış 5 dava bulunuyor.

Kendisi de bir First Nation yerlisi olan haber ekibinden Creeson Agecoutay’ın edindiği bilgilerle, doğum için hastaneye giden yerli kadınların operasyon sırasında kısırlaştırıldığı ortaya çıktı.

Özellikle sezaryen gerektiren durumlarda hamilelere bir onay formu imzalatıldığına işaret edildi.

"BANA YARDIM ETMEK İÇİN ORADALARMIŞ GİBİ GELDİ"

Görevlilerin, operasyondan dakikalar önce ve hatta bazen ameliyathaneye giderken söz konusu forma "tüp ligasyonu"na ilişkin bir madde ekledikleri bilgisi paylaşılan haberde, "Bu, doğum sancısıyla kıvranan ve bebeklerinin sağlığı konusunda paniğe kapılan kişilere en savunmasız oldukları anda yaşamlarını değiştiren bir işleme rıza göstermeleri için yapılan bir şey" ifadesine yer verildi.

Haberde görüşlerine yer verilen Saskatchewan Yerlilerinden Melika Popp, "Bu doktorlar, bana yardım etmek için oradalarmış gibiydi." dedi.

ZORLA KISIRLAŞTIRMA UYGULAMASI

Bugün yerli kadınların zorla kısırlaştırılmaları ile gündeme gelen konunun tarihi, Kanada’da 1928'e kadar gidiyor.

The Canadian Encyclopedia’da yer alan bilgilere göre, zorla kısırlaştırma uygulaması Kanada'da uzun ve genellikle gizli bir tarihe sahip.

Alberta eyaletinde 1928'de kabul edilen ve 1972'ye kadar yürürlükte kalan yasayla "uygun olmayan kişilerin üremesine sınırlama" getirildi.

Kanada Öjeni Kurulunca özellikle hapishanedeki "tehlikeli" mahkumlar için verilen karar kapsamında, uygulama süresi boyunca bazı erkek mahkumlar da kısırlaştırıldı.

British Columbia eyaletinde 1933'te yürürlüğe giren ve 1973'te kaldırılan aynı kanun, giderek yerli kadınları hedef aldı.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • umut 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa'nın görünmeyen medeni yüzü, İşgal, Sömürü, Kan; Gözyaşı, Tecavüz, Organ mafyası, Şimdide bu. Bakalım daha neler çıkacak. İçimizdeki aslını unutmuş Avrupa hayranı kardeşim, uyanma zamanı gelmedimi?
    Cevapla
  • Hyr 2 yıl önce Şikayet Et
    fransız bölgesi mi ingiliz bölgesi mi.
    Cevapla
  • Kızılelma 2 yıl önce Şikayet Et
    Medeni diye yutturulan ülkelerin korkunç içyüzü bu işte.Yıllarca Halkımıza Medeni çağdaş gösyerilen hatta dayatılan batının içyüzüne baktığımızda; katliamlar, soykırımlar,Kiliselerde çocuklara taciz tecavüzler, sömürgeler, Darbeler,Terör örgütleri kurmak ve onlar vasıtası ile bölgesel operasyonlar yapma,petrolüne çökmek istedikleri ülkelerde darbeyle kargaşayla hükümeti alaşağı edib kukla birisina başa geçirib kaynaklarını sömürme,zorla dinlerini değiştirme vs. vs. Sayamadığımız bir çok kirli işler yaptılar.Bunlara engel olmaya çalışan Osmanlı İmparatorluğuna karşı Haçlı seferleri düzenlediler.Şimdide Türkiye ile uğraşıyorlar.
    Cevapla
  • Kul insan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yine İngiliz. 2022 de ilim bilim teknoloji ileride neye göre? Esas can alıcı nokta burası. Bunlar zır cahil zır çünkü vahiy ilim bilim teknolojiyi kabul etmiyorlar. Kanada Valisi ingliz valisidir. 2ci Elisabeth 'e bağlı. Ingiltere'nin zulümleri tam 14 ülkede sinsi ve sessiz bir şekilde devam ediyor. Hindistan, Avustralya, izlanda, irlanda vs ülkeler haraca bağlanmış. Halkı bu sömürgeden habersiz sanırım.
    Cevapla
  • Müslüman - Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    İşte "Batının" gerçek yüzü . Hala Türkiye'de tepki oy verenler! Sizlerde kimin pesinden gittiğinizi anlayın. Hiç bir zaman Türkiye'nin iyiliğini düşünmeyen , iyilik yapıyormuş gibi görünen münafıkların peşinden gitmek nasıl bir şey durun düşünün!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB'de seçimin ardından dev borçlanma! Söz konusu rakam şaşkına çevirdi
Süper Lig'e veda eden ilk takım belli oldu!