ABD'den Rusya'ya uyarı: Sonucu korkunç ve yıkıcı olur

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna-Rusya krizinde Rusya’yı uyararak, bir savaşın "korkunç ve yıkıcı sonuçları" olacağını bildirdi.

ABD'den Rusya'ya uyarı: Sonucu korkunç ve yıkıcı olur
ABD'den Rusya'ya uyarı: Sonucu korkunç ve yıkıcı olur
GİRİŞ 20.02.2022 17:28 GÜNCELLEME 20.02.2022 17:28
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Alman Süddeutsche Zeitung gazetesine verdiği röportajda, bu krizin özünün Ukrayna ve bu ülkenin geleceği, toprak bütünlüğü ve bağımsızlığıyla ilgili olduğunu belirtti.

Ancak geniş anlamda burada barış ve güvenlikle ilgili bazı ilkelerin tehlikede olduğunu vurgulayan Blinken, bu prensiplerin iki dünya savaşından ve Soğuk Savaş'tan sonra ortaya çıktığına işaret etti.

Blinken, "Bir ülke, başka bir ülkenin sınırlarını zorla değiştiremez. Bir ülke, kiminle çalışılacağına ilişkin kararlarını ve politikalarını diğerine dikte edemez." ifadesini kullandı.

AB'den Rusya açıklaması: Sonsuza dek zeytin dalı uzatamayızAB'den Rusya açıklaması: Sonsuza dek zeytin dalı uzatamayız

Rusya Ukrayna için harekete geçti: Ölüm timi Wagner Donbass için yola çıktı!Rusya Ukrayna için harekete geçti: Ölüm timi Wagner Donbass için yola çıktı!

Johnson: 'Putin'in niyetini tam olarak bilmiyoruz fakat alametler korkunç'Johnson: "Putin'in niyetini tam olarak bilmiyoruz fakat alametler korkunç"

Bir savaşın başta masum Ukraynalılar olmak üzere "korkunç ve yıkıcı sonuçları" olacağı uyarısında bulunan Blinken, "Elbette bunun Rusya için birçok ciddi yaptırımları da içeren sonuçları olacaktır. Ancak bir savaş, aynı zamanda dünya için de ciddi bir meydan okuma olacaktır." değerlendirmesini yaptı.

BLİNKEN VE LAVROV AVRUPA'DA GÖRÜŞECEK

Blinken, müzakereleri sürdürmeye hazır olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Birkaç gün önce Dışişleri Bakanı (Sergey) Lavrov ile gelecek hafta Avrupa'da tekrar bir araya gelmeyi önerdim. Birkaç gün sonra o, bunu kabul etti. Ben de ona 'Sizi görmekten mutlu olurum, tabii bu arada Rusya'nın Ukrayna'ya girmemesi şartıyla.' yanıtını verdim."

Rusya’nın Ukrayna’ya girmesi durumunda hem Avrupa Birliği'ndeki (AB) hem de NATO’daki Avrupalı ortaklarla tamamen koordinasyon içinde uygulayacakları bir plan bulunduğu bilgisini paylaşan Blinken, "Yaptırımlar, söz konusu olduğunda hızlı ve birlikte tepki vereceğimizi açıkça söyledik. Duruma göre de Ukrayna'nın savunmasını güçlendirmek için hızlı ve birlikte bir tepki verilecektir." ifadesini kullandı.

Blinken, bu durumda NATO’yu ve NATO’nun doğu kanadını güçlendirmek için adımlar da atılacağını vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • BLAUBERG 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiç birşey olmaz.Sen Rusya nın kılına bile zarar veremezsin.Eğer verebilseydin onca gaz ve petrol için verirdin Amerika.gazı ve petrolü ne kadar çok sevdiğini bilmeyen var mı.
    Cevapla
  • Yalçın 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah abd ye inat işgal olur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'