Beyaz Saray'dan sonra Kremlin'den de açıklama: Biden ile Putin her an görüşebilir

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın, Moskova'nın Ukrayna'ya yönelik bir işgal eyleminin olmaması durumunda, Rusya Devlet Başkanı Putin'le buluşmayı prensipte kabul ettiğini açıkladı.

Beyaz Saray'dan sonra Kremlin'den de açıklama: Biden ile Putin her an görüşebilir
Beyaz Saray'dan sonra Kremlin'den de açıklama: Biden ile Putin her an görüşebilir
GİRİŞ 21.02.2022 11:48 GÜNCELLEME 21.02.2022 11:51
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Ukrayna krizi sürerken diplomatik sürece dair yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında, Ukrayna'ya yönelik bir işgal eyleminin yaşanmaması için ABD'nin tüm diplomatik süreçleri kullanacağına işaret eden Psaki, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'un bu hafta içi Avrupa'da buluşmasının planlandığını hatırlattı. Psaki, "(Ukrayna'ya yönelik) Herhangi bir işgalin olmaması durumunda Başkan Biden, Devlet Başkanı Putin'le buluşmayı prensipte kabul etti" ifadesini kullandı.

Beyaz Saray Sözcüsü, krizin diplomatik çözümüne her zaman hazır olduklarını, ancak Rusya'nın işgal yönünde adım atması durumunda ise hızlı ve ağır yaptırımlar getireceklerini sözlerine ekledi. Psaki ayrıca, Moskova'nın halen kapsamlı bir saldırı için hazırlıklarını sürdürdüğünü de ifade etti.

KREMLİN'DEN OLUMLU YANIT

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Biden ile Putin arasında bir görüşmeyi reddetmediklerini söyleyerek, "Putin ve Biden, Ukrayna konusunu görüşmek için 'çabuçak' anlaşabilirler" dedi.

Peskov ayrıca, olası görüşme için henüz somut bir plan hazırlanmadığını da sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • Deli 2 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten çok baydın
    Cevapla
  • Karamanoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten kuzu sarması ilişkileri al gözüm ver gözüm. İstedikleri gibi danışıklı dövüş at oynatıyorlar. Makron gibi Figüranlar ise rol kapma peşinde. Dünya devletleri ne kadar çaresiz. Belki bir sonraki film de rol alabilirmiyimin peşindeler. Kırım mevcut statüde Türkiye nin olmalıydı. Küçük kaynarca anlaşmasına göre . Askeri varlık olarak çok güçlü olmalıyız. Asıl tehdit bize
    Cevapla
  • Realite 2 yıl önce Şikayet Et
    Paslaştiklarini görmeyenlerle dolu yıllardır bu topraklar görse bile inanmayacaklarda türeyecek yeni senaryolarla.ileriki günlerde yeni film ve senaryoları piyasaya sürenler çıkar ortaya. Kimi herkesten daha vatansever kimi en dindar kimi en sosyalist kimileride başlar hititten urartudan iyondan bağlar olaylari.Daha neler görüpte göremeyecek bu topraklar bakalım.
    Cevapla
  • Ahmet Salih 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd, Rusya oyunları dünya bir anlasada bunların oyununa gelmese
    Cevapla
  • Realist 2 yıl önce Şikayet Et
    Baydın, Putin, Şi Cipping ve diğerlerinin hiçbir konuşmalarını ciddiye almadığımız sürece dünya daha güvenli ve daha barış içinde hayat sürecektir.
    Cevapla
  • Realist 2 yıl önce Şikayet Et
    Ha ha ha ): Asalaklar anlaşmış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Protestocu gençleri hedef aldı! Skandal sözler: Filistinlilerin işgal ettiği topraklar…
Yargıtay'da seçim! Erdoğan devreye girdi düğüm çözüldü! Bir isim adaylıktan çekildi