Çin, Rusya'nın işgal girişimine adeta destek verdi: "İşgal değil, ABD körüklüyor"

Dünya gündeminin bir numarası haline gelen Rusya'nın Ukrayna'ya işgaline yönelik dünya liderlerinden tepkiler gelirken, Çin'den Rusya'nın lehine adeta işgali meşrulaştıran bir açıklama yapıldı.

Çin, Rusya'nın işgal girişimine adeta destek verdi: "İşgal değil, ABD körüklüyor"
Çin, Rusya'nın işgal girişimine adeta destek verdi: "İşgal değil, ABD körüklüyor"
GİRİŞ 24.02.2022 12:47 GÜNCELLEME 24.02.2022 13:08
Bu Habere 112 Yorum Yapılmış

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, Moskova'nın işgal emriyle resmen başladı. Sabah saatlerinde fiilen başlayan işgale dünyadan tepkiler yükseliyor. İki ülke arasında yaşanan savaşın son bulması için dünya oluşumları ve devletlerden çağrı üstüne çağrı gelirken, NATO'dan AB'den ve ABD'den yaptırım uygulama tehdidi geldi.

Tüm dünya adeta birlik olup Rusya'nın işgaline tepki gösterirken, Çin'den Moskova'ya skandal bir destek geldi. 

İŞGAL OLARAK TANIMADIKLARINI AÇIKLADILAR

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Rusya'nın askeri müdahalesini “işgal” olarak tanımladığını ancak bu durumu da kabul etmediklerini ifade etti.

Pekin yönetimi, Rusya'nın egemen bir ülke olarak kendi çıkarları doğrultusunda hareket etme hakkına sahip olduğunu belirtti. Rusya, Ukrayna’da sivilleri korumaya yönelik bir operasyon düzenlediğini belirten Chunying, Ukrayna'nın bazı bölgelerinde bulunan Rus askerlerinin varlığının işgal olmadığını söyledi. 

Rusya'nın hamlesini işgal olarak görmediklerini belirten Çin'in bu açıklamasına tepkiler geldi.

"ABD YANGINI KÖRÜKLÜYOR"

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Chunying ayrıca ABD'yi yangına körükle gitmekle suçlarken, yaşanan gerilimi artırdığını öne sürdü. Chunying “ABD, sürekli Ukrayna’ya silah satarak, savaş çığırtkanlığı yaparak, gerilimi artırıyor. Esas sorulması gereken Ukrayna krizinde ABD’nin ne rolü oynadığı." şeklinde konuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 112
  • Turancılar 2 yıl önce Şikayet Et
    Çin doğru söylüyor. Rusya kanadayı veya meksikayı yanına çekse, bunlara asker ve ekipman gönderse ileriki bir zamanda ittifak kurmak istese abd ne yapardı, herhalde teşekkür etmezdi
    Cevapla
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Çin Rusya gibi en yakin zamanda Tayvana aynisini yapacaaak !!!
    Cevapla
  • xxlxx 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Ukraynayı işgal etsin diye batı dünyası elinden geleni yaptı. Böylece Türkiyeyi iki yönlü zayıflatmaya çalışıyorlar. Hem savunma(Ukraynadan motor teknolojisi) hem de ekonomik (Rusyadan turist ve ihracat) yönden.
    Cevapla
  • İlhan Tekin 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd, olması kuvvetle muhtemel 3.dünya savaşını herzaman olduğu gibi kendi toprakları dışında bir yerde başlatıyor, ve NATO piyonunu şah gibi ortaya sürüyor. 1.liğini Rusya ya kaptırdığı emperyal güç yarışında rakibi zayıflatarak, tekrar tek kutuplu dünyasının eski güçlü günlerinin hayalini kuruyor. Şöyle bir denklem daha var, Ukrayna yanına NATOyu alabilirse, Rusya'da Çin ve Kore gibi müttefikleriyle sahaya iner, ozaman savaşın bütün asya avrupanın kavrulacağı bir ateş topuna dönmesi kaçınılmaz olur.
    Cevapla
  • Ufuk 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu topraklar neyin karşılığı rusyaya peşkeş çekildi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa devi Filistin bayrağıyla şampiyonluk kutladı
Eşsiz koleksiyon... ABD 90 yıl sonra İran'a iade etti!