Almanya Dışişleri Bakanlığı duyurdu: Putin kabul etmedi!

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesine yönelik sert açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 24.02.2022 14:10 GÜNCELLEME 24.02.2022 14:10
Bu Habere 160 Yorum Yapılmış

Almanya Dışişleri Bakanı'nın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

  • "Dostumuz Ukrayna ile koordine içindeyiz."
  • "Rusya müzakere önerimizi kabul etmedi."
  • "Eğer şimdi Rusya'ya cevap vermezsek, bedelini çok ağır öderiz."

"RUSYA TEK BAŞINA BU YOLU SEÇTİ"

 Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Berlin’de yaptığı açıklamada, Rus yönetiminin Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesiyle dünyanın gözü önünde uluslararası düzenin en temel kurallarını çiğnediğini yineleyerek, "Rusya, tek başına bu yolu seçti." dedi.

Bu krizi diplomatik yollarla barışçıl çözmek için ellerinden geleni yaptıklarını ancak Rusya’nın görüşme tekliflerine cevap vermediğini belirten Baerbock, “Bugün farklı bir dünyada uyandık. Bu gece aylarca süren hazırlık, yalan ve propagandadan sonra Başkan Putin, tehditlerine korkunç eylemlerini takip ettirdi." ifadesini kullandı.

Baerbock, buna karşı hazırlıklı olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu sabah hepimiz şaşkınız ancak çaresiz değiliz. Bu olaylara hazırlandık ve şimdi ortaklarımızla ve müttefiklerimizle ilerleyeceğiz ve Ukrayna’daki dostlarımızla her adımı koordine edeceğiz. Bugün AB, NATO ve G7’de eş güdüm içinde olacağız. Rusya'ya karşı en ağır yaptırımları içeren tüm paketi yola koyacağız. Güvenliğimizi ve müttefiklerimizi güçlendireceğiz."

Diğer ülkelere de çağrıda bulunan Baerbock, ”Dünyadaki diplomatik ağlarımızla bizim gibi Birleşmiş Milletler (BM) Sözleşmesi'ne inanan tüm devletlere bu saldırganlığa karşı birlikte durma çağrısı yapıyoruz." dedi.

"HUKUK İHLALİ"

Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, yaptığı yazılı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesinin uluslararası hukukun ihlali olduğunu bildirdi.

Lambrecht, "Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı uluslararası hukukun ağır ihlalidir ve yakın tarihte hiçbir şeye benzetilemez. (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin, Avrupa’nın ortasında sebepsiz bir savaş başlattı." ifadelerini kullandı.

Putin’in sözde Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetlerini tanımasıyla uluslararası hukuku ayaklar altına aldığını kaydeden Lambrecht, "Minsk Anlaşmalarını paramparça etti. Rusya, şimdi benzeri görülmemiş ve sert yaptırımlara hazırlıklı olmalı.” değerlendirmesinde bulundu.

Lambrecht, Putin’e askeri birliklerini geri çekme çağrısında bulunarak, "Biz Rusya’ya müzakereler için elimizi uzattık ve o bunu geri itti. Ancak diyalog için hiçbir zaman geç değildir." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock da Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Rusya, Ukrayna’ya saldırmakla uluslararası temel kuralları çiğniyor. Dünya toplumu bu utanç gününde Rusya’yı unutmayacaktır. Partnerlerimizle birlikte tepki vereceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Robert Habeck de yaptığı yazılı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalede bulunmasına tepki göstererek, "İnanılmaz olan şey gerçekleşti. Rusya, Ukrayna’ya saldırdı. Sadece tarih kitaplarında bulunduğunu sandığımız Avrupa’da bir kara savaşı var. Bu, utanmaz bir şekilde uluslararası hukukun bir ihlalidir." görüşünü paylaştı.

Başbakan Yardımcısı da olan Habeck, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesini kınayarak, "Bugün Avrupa ve dünya için bir dönüm noktasıdır. Kasıtlı olarak tasarlanmış Rus saldırganlığı birçok insana acı getirecek.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 160
  • Bünyamin 2 yıl önce Şikayet Et
    Gülermisin ağlarmısın? Tante (teyze) sen müdahele ettinde seni tutanmı oldu? Ukraynanın başındaki adamı sap gibi yolun ortasında bırakan siz değilmisiniz? Yoksa biz başka bir evrendeki rus işgalini mi seyrediyoruz? Resmen insanların aklıyla dalga geçiyor.
    Cevapla
  • Hyr 2 yıl önce Şikayet Et
    Artı bunların hiç bir sözüne kimse inanmaz
    Cevapla
  • Mehmet cebecioglu 2 yıl önce Şikayet Et
    Reis zamanında söyledi bu yılan sizide sokacak diye
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    bu karı çok tehlikeli evangelisttir.
    Cevapla
  • Mahmut Akar 2 yıl önce Şikayet Et
    Gelecekte, alamanya başbakanı olur bu hatun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den İsrailli Bakana 4 fotoğrafla cevap!
Başıboş köpekleri savunan kadından kan donduran sözler: Çocukları ölümle tehdit etti!