UNICEF: Ukrayna'daki 7,5 milyon çocuğun hayatından "derin endişe" duyuyoruz

UNICEF, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının 7,5 milyon çocuğun yaşamı için "acil bir tehdit oluşturmasından" derin endişe duyulduğunu aktardı.

UNICEF: Ukrayna'daki 7,5 milyon çocuğun hayatından "derin endişe" duyuyoruz
UNICEF: Ukrayna'daki 7,5 milyon çocuğun hayatından "derin endişe" duyuyoruz
GİRİŞ 24.02.2022 13:30 GÜNCELLEME 24.02.2022 15:48
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

UNICEF'in Amerikalı Genel Direktörü Catherine M. Russell yazılı açıklamasında, temas hattından yapılan yoğun saldırıların Ukrayna'daki su şebekeleri ve eğitim tesislerine zarar verdiğini duyurdu.

Çatışmaların sona ermemesi durumunda on binlerce ailenin yerinden edilebileceğine ve insani ihtiyaçların dramatik şekilde artacağına dikkati çeken Russel, "UNICEF, Ukrayna'da tırmanışa geçen düşmanlıkların ülkedeki 7,5 milyon çocuğun yaşamı ve esenliği için acil bir tehdit oluşturmasından derin endişe duymaktadır" ifadesini kullandı.

UKRAYNALI ÇOCUKLARIN ACİLEN BARIŞA İHTİYACI VAR

Russel, UNICEF'in çocuklar için hayat kurtaran programları yaygınlaştırmak için Ukrayna'nın doğusunda çalışmalar yürüttüğünü, ayrıca çocuklara psiko-sosyal bakım sağladıklarını aktardı.

Son 8 yıldır devam eden çatışmaların, temas hattının her iki tarafındaki çocuklara derin ve kalıcı zararlar verdiğini vurgulayan Russel, "Ukraynalı çocukların şimdi acil olarak barışa ihtiyacı var" ifadesini kullandı.

Russel, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in acil ateşkes çağrısını yinelediklerini belirterek, su ve sanitasyon sistemleri, sağlık kuruluşları ve okullar da dahil olmak üzere çocukların doğrudan bağımlı olduğu temel altyapıya saldırılmamasını istedi.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Ömerli'li 2 yıl önce Şikayet Et
    müslüman diyarinda olurken çocukların ölmesini temenni eden siz, ancak batida ve Hristiyan diyarinda olunca hepiniz birden. endise ediyorsunuz, üzülmeyeceğiz sizin çocuklarınıza, siz nasıl bizim çocuklarımızı katlettiyseniz aynısının misliyle yaşamanız dileğiyle.
    Cevapla
  • haydi 2 yıl önce Şikayet Et
    Filistinli Suriyeli çocuklar da savaş altındaymen gıkınızı çıkarmadınız. Ordakiler size göre çocuk değil mi? İkiyüzlü adilerrrrrrrrr
    Cevapla
  • deniz 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsan heryerde insandır suriyedekilerde insan, tarafsız olucan eeeyyy uni
    Cevapla
  • Musam 2 yıl önce Şikayet Et
    Nerde sömürge var orada unicef ve un var !
    Cevapla
  • Anka 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar Can’da Suriyeliler patlıcan mı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 yıl sonra bir ilk! Türkiye'ye gelip kritik anlaşmalara imza atacak
CHP'li Fatih Portakal'ın mücahit Hamas ve Ebu Ubeyde hazımsızlığı: Terörist yüzünü kapatır