Rus işgaline Ukrayna'dan yanıt: Askerler esir alındı, tanklar imha edildi

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal hareketine Kiev tarafı da askeri olarak yanıt veriyor. Ukrayna'nın yürüttüğü askeri karşılık kapsamında Rus askerleri esir alındı. Harkov bölgesinde ise ağır zırhlı askeri konvoy imha edildi.

GİRİŞ 24.02.2022 15:10 GÜNCELLEME 24.02.2022 16:30
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal girişimine Ukrayna her ne kadar itidalli yaklaşsa da, askeri olarak karşılık vermeye başladı. Ukrayna'ya yönelik başlatılan saldırı kapsamında Kiev yönetimi, ayrılıkçı Rus yanlıları ve Rus askerlere karşı operasyon başlattı.

ASKERLER ESİR ALINDI

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı tarafından, başlatılan operasyon ile ilgili yapılan açıklamada, Rus ve ayrılıkçı ordusuna mensup askerlerin esir olarak alındığı belirtildi.

Ukrayna Genelkurmayı'nın servis ettiği görüntülerde Rus askerlerinin mühimmatlarıyla birlikte ele geçirildiği ifade edildi.  Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliğinden edinilen bilgiye göre, iki Rus askeri, ülkenin başkenti Kiev çevresinde silahlarıyla esir alındı.

Esir askerler ve ele geçirilen silahlara ilişkin görüntüler, sosyal medyadan paylaşıldı.

RUS ZIRHLI BİRLİKLERİ İMHA EDİLDİ

ayrılıkçı kuvvetler ile Rus askerlerinin yoğun olarak giriş yaptığı sıcak bölgelerden olan Harkov'da da, Ukrayna operasyonunun gerçekleştirildiği söylendi. Bölge ile ilgili yayımlanan görüntülerde; zırhlı taşıma araçları ve tanklardan oluşan bir konvoyun geçişi sırasında Ukrayna ordusu mensuplarının konvoyu vurduğu belirtildi. Konvoyun ABD yapımı Javelin füzeleri veya TB-2 SİHA'ları tarafından hedef alındığı iddia ediliyor.

HELİKOPTER VE SAVAŞ UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ

Moskova'nın işgal girişimi gerçekleştirdiği bir diğer bölgede de, Rus savaş helikopterine MANDPAS ile saldırı düzenlendi. Görüntülerde helikopterin taşınabilir hava savunma mühimmatı ile vurulduğu ve üzerindeki mühimmatlar ile düşürüldüğü görüldü. 

Helikopterin yanı sıra Rusya Hava Kuvvetleri'ne ait 5 savaş uçağının da Ukrayna askerleri tarafından vurulduğu açıklandı.

UKRAYNA AÇIKLADI

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Kiev bölgesindeki Gostomel kasabasında 2 Rus helikopterinin daha vurulduğunu, toplamda 5 savaş uçağı ile 7 helikopterin düşürüldüğü duyuruldu.

Ukrayna Devlet Acil Durumlar Servisinden yapılan açıklamada da Kiev bölgesindeki Jukivtsiy kasabası yakınlarında bir Ukrayna askeri uçağının düştüğü ve 5 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurmuştu.

Rusya'ya karşılık olarak başlatılan operasyon kapsamında Ukrayna basını, en az 50 Rus askerinin öldürüldüğü, çok sayıda zırhlı araç ve helikopterin de kullanılamaz hake getirildiğini açıkladı.

YORUMLAR 80
  • Mazotçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Kerkük ve Musulu ne zaman alacağız
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Sağdaki Türk olabilir ,bize benziyor
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna cidden karşılık verse ciddi anlamda Ruslara zarar verebilir sonuçta Rusya tüm gücünü Ukrayna üzerinde kullanamaz. Yaptırımlarla zayıflar.
    Cevapla
  • Erhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Sağdaki Gürcülere soldaki ufaklıkta Romen veya Ukraynalılara benxiyor
    Cevapla
  • Xxcggy 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunların neresi Rus tipine bakınca çingeneler in ta kendisi kim bilir nereden paralı askerler getirmiş Suriye'den olabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?