Pentagon: Rusya havada üstünlüğü elde edemedi

Pentagon'dan üst düzey bir yetkili, Rusya'nın Ukrayna'da hava üstünlüğü elde edemediğini ve ilerleyişlerinin tahmin edildiği kadar hızlı olmadığını söyledi.

GİRİŞ 25.02.2022 19:46 GÜNCELLEME 25.02.2022 22:50
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ile ilgili Pentagon'dan açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Rusya'nın havadaki üstünlüğü elde edemediğini, bu nedenle ilerleyişin de tahmin edildiği kadar hızlı olmayacağını açıkladı.

"BEKLEDİKLERİ KADAR HIZLI İLERLEYEMİYORLAR"

Rusya'nın, Ukrayna'ya askeri müdahalesi üzerine bir grup gazeteciye açıklamada bulunan üst düzey Pentagon yetkilisi, bu ülkenin kuzey, doğu ve güney olmak üzere üç koldan ilerlemeye devam ettiğini duyurdu.

Yetkili, Rus birliklerinin kuzeyden Kiev'e doğru ilerleyişinin önemli direnişle karşılaştığını belirterek, "Üç kolda da genel olarak son 24 saat içinde Rusların ivme kaybettiğini gördük. Bekledikleri kadar hızlı ilerleyemiyorlar" dedi.

Rusya'nın şu ana kadar Ukrayna'ya 200'den fazla füze fırlattığını belirten yetkili, "Aynı zamanda Rusya'nın halen Ukrayna'da hava üstünlüğü elde edemediklerini değerlendiriyoruz. Birçoğu saldırılarla vurulsa da Ukrayna'nın hava savunma sistemleri çalışıyor. Füzelerin yanı sıra uçakları da var" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 27
  • sakaryalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Şerefiszler abd sen ondan aşağımısın
    Cevapla
  • Hayati 2 yıl önce Şikayet Et
    Nato ayrışması başlamıştır . Böyle kendi arasında suçluyu bile mahkeme edemeyen nato boştur. Kargalar bile kendi aralarında mahkeme kurar suçluya ceza verir hak sahibininde hakkını teslim ederler. Ama bu nato yapılanması bunu yapamayacak kadar alçalmış adaleti yerine getirmemiştir. Bir serçenin bile hakkını tayin eden Allah. Peki siz yüzlerce kez uyarı almadınızmı ? Bildirilmedimi size haksızlık var diye. Avrupa mahkemeleri siz nerdesiniz bir aldatmaya göz yummak .! Onu durdurmuştu Allah o konuyu ayırdı. Allahın emri evini verin peki siz oyunmu zannettiniz yoksa bir plan veya bir stratejimi ? Hayır o bir emirdir bunu dahi umursamayan doğu avrupaya defalarca ..
    Cevapla
  • Hayati 2 yıl önce Şikayet Et
    Pentagon söyle ukraynaya rusyaya teslim olsunlar aksi halde suriyeden daha tanınmaz hale kiev liviv odessa dahil gelmesi Allah sedece ol der bitirir. Çekişmenin yukarı sarkacağını slovakya çekyada bombalar patlaması ansızın olur. Berlinde bütün enerji petrol ve depolarında patlamalar olabilir . Amsterdam da şiddetli kasırga ve depremler londra yer altı atesinin yüzeye çıkması bir anda olabilir. Paris hepsi Allah tarafından belirlenmiş bir azab ve felaketle lut kavmine yapılan yapılır. Bürüksel sen zaten hiç konuşma nato diye bir topluluk fehedilmiştir.türkiye abd natodan Allahın emri ile çıkarılır .
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne saçmalamışsın be çok boş adamlar var bu internette hapını içtinmi
    Cevapla
  • Hayati 2 yıl önce Şikayet Et
    Aksine bakarsanız 2017 abd de bazı hadiseler cerayan ettiğinde abd de Allahın iyi dediği kulları yokmuydu . Acayip olaylar başladı demedilermi sizde dinlediniz onları.Allah bir işe ol dediğinde o hemen oluverir.ne yer ne gök Allaha itiraz edemez boyun. Eğer ve itat ederler.
    Cevapla
  • Hayati 2 yıl önce Şikayet Et
    Yakında bu alandan zahirende ansızın giderim o zaman işaret değil hak nasılmış ve hak nasıl alınır muntakim olan Allah nasıl ceza verir cehennem ateşi nasıl dökülür bir kısmınız şahit olur görürsünüz .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi