Guterres: BM Savaşı durdurmak için uğraştı ama başarılı olamadı

BM Genel Sekreteri Guterres, "BM savaşı durdurmak için uğraştı ama bu amaca ulaşamadı" dedi

Guterres: BM Savaşı durdurmak için uğraştı ama başarılı olamadı
Guterres: BM Savaşı durdurmak için uğraştı ama başarılı olamadı
GİRİŞ 26.02.2022 12:33 GÜNCELLEME 26.02.2022 12:33
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği işgal hareketi hakkında açıklamalarda bulundu. BM'nin Ukrayna'daki savaşı engellemek için çalışmalar yürüttüğünü vurgulayan Guterres, "BM savaşı durdurmak için uğraştı ama bugün bu amaca ulaşamadı. Asla pes etmemeliyiz, barışa bir şans daha vermeliyiz. Liderlerin diyalog ve barışa yönelmeleri, askerlerin kışlalarına geri dönmeleri gerekiyor." dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres New York'ta, Rusya'nın kınama kararının kabulünü veto ettiği Güvenlik Konseyi toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

BM'nin Ukrayna'daki savaşı engellemek için çalıştığını kaydeden Antonio Guterres şunları söyledi:

"BM savaşı durdurmak için uğraştı ama bugün bu amaca ulaşamadı. Asla pes etmemeliyiz, barışa bir şans daha vermeliyiz. Liderlerin diyalog ve barışa yönelmeleri, askerlerin kışlalarına geri dönmeleri gerekiyor."

Ukrayna'da insani ihtiyaçların her geçen saat arttığını vurgulayan Guterres, en az 100 bin Ukrayna vatandaşının evini terk ettiği ve birçoğunun komşu ülkelere sığındığını kaydetti.

Küresel piyasalar Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasıyla karıştıKüresel piyasalar Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasıyla karıştı

Elinde silahla Rus askerlerini bekliyorElinde silahla Rus askerlerini bekliyor

Ukrayna'dan yeni görüntüler: Putin saldırılarını artırdı!Ukrayna'dan yeni görüntüler: Putin saldırılarını artırdı!

UKRAYNA KRİZ KOORDİNATÖRÜ ATAMASINI AÇIKLADI

BM Genel Sekreteri Guterres, Rusya'nın kınama kararının kabulünü veto ettiği, Çin, Hindistan ve Birleşik Arap Emirliklerinin çekimser kaldığı Güvenlik Konseyi toplantısının hemen ardından Ukrayna'daki krizin yönetimi için koordinatör atadığını açıkladı.

Guterres, "Yanıtımızı güçlendirmek için bugün Amin Awad'ı BM Ukrayna Kriz Koordinatörü olarak atadığımı duyuruyorum." ifadesine yer verdi.

Guterres ayrıca, Güvenlik Konseyi'nde Ukrayna'daki Rus saldırısı için kınama kararı alınamamasının BM'nin dünya barışı ve insanlık için ortaya koyduğu diğer çabaları gölgelememesi gerektiğini vurguladı.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bürosu Direktörü olarak ortaya koyduğu çalışmalarla bilinen Awad, bir gün önce açıklanan 20 milyon doların üzerindeki BM yardımlarının Ukrayna'daki acil ihtiyaçlar için koordinasyonunu sağlayacak.

YORUMLAR 16
  • TOSUN 2 yıl önce Şikayet Et
    savaşı durdurmak bir tarafa dursun ukraynanın üzerine benzin döktünüz
    Cevapla
  • Ali .o1. 2 yıl önce Şikayet Et
    Basarmak istemediniz.
    Cevapla
  • işte öyle 2 yıl önce Şikayet Et
    O beş tane eşkiyanın veto hakkı olduğu sürece siz dünyada hiç bir sorunu çözemezsiniz... Onun için dünya beşten büyüktür sözüne destek de veremezsiniz. Yeni bir savaş, yeni bir dünya... Ama yine kazananlar aynı şarlatanlar olacağı için kazananlar olmadan yeni bir dünya kurulmalı... çoooooooook zor ama başka çaresi yok.
    Cevapla
  • Akim 2 yıl önce Şikayet Et
    eski dunya yok artik
    Cevapla
  • Ata ersoy 2 yıl önce Şikayet Et
    uğraştınız da ne yaptınız ahlaksız lar. yıllardır İsrail aleyhine bir karar alabildiniz mi. sadece toplanıyor ve konuşuyor sunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'