Almanya, Ukrayna'ya 1000 tanksavar ve 500 Stinger füzesi gönderecek

Almanya, Ukrayna'ya ordu stoklarından 1000 tanksavar ve 500 Stinger füzesi göndereceğini duyurdu.

Almanya, Ukrayna'ya 1000 tanksavar ve 500 Stinger füzesi gönderecek
Almanya, Ukrayna'ya 1000 tanksavar ve 500 Stinger füzesi gönderecek
GİRİŞ 26.02.2022 23:05 GÜNCELLEME 26.02.2022 23:05
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Almanya Birinci Televizyon Kanalı ARD'nin hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, hükümet üçüncü bir ülkenin Alman yapımı 400 tanksavarı Ukrayna'ya vermesini onaylayacak.

TANKSAVAR SEVKİYATINA ONAY VERİLDİ 

Bild gazetesinin haberinde de söz konusu üçüncü ülkenin Hollanda olduğu ileri sürüldü.

Almanya, kriz ve savaş bölgelerine ağır silah göndermediği gerekçesiyle Ukrayna'nın silah taleplerini reddediyordu. Başbakan Olaf Scholz, haberi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak iddiaları doğruladı. Tanksavarların kısa süre içerisinde gönderilmesi planlanıyor.

OLAF SCHOLZ DUYURDU

Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit, yaptığı yazılı açıklamada, Alman hükümetinin bugün Ukrayna silahlı kuvvetlerini desteklemek için ordu stoklarından 1000 tanksavar ve 500 Stinger füzesi gönderme kararı aldığını belirterek "Silahlar en kısa sürede Ukrayna'ya teslim edilecek." ifadesini kullandı.

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Başbakan Olaf Scholz, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının bir dönüm noktası olduğunu kaydederek, "Bu, savaş sonrası düzenimizi tehdit ediyor. Bu durumda (Rusya Devlet Başkanı) Vladimir Putin'in işgalci ordusuna karşı elimizden geldiği kadar Ukrayna'nın kendisini savunmasına destek olmak görevimizdir. Almanya Ukrayna'nın yanındandır." görüşünü paylaştı.

Estonya, Ukrayna'ya eski Doğu Almanya (DDR) stoklarından obüsler vermek istiyordu ancak Almanya buna onay vermemişti.

Almanya'dan silah alan ülkelerin, bu silahları üçüncü bir ülkeye satabilmesi için Almanya'nın onayı gerekiyor.

YALNIZCA 5 BİN MİĞFER GÖNDERMİŞLERDİ

Alman hükümeti şimdiye kadar Ukrayna'ya 5 bin miğfer göndermişti.

Ukrayna, Almanya'dan orta menzilli uçaksavar füze sistemi, taşınabilir uçaksavar füzeleri ve elektronik takip sistemlerinin yanı sıra gece görüş cihazları, gözetleme kameraları, dijital telsizler, miğfer ve radar istasyonları gibi birçok askeri malzeme talep etmişti ancak hükümeti bu talepleri kabul etmemişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 31
  • Murat gözükara 2 yıl önce Şikayet Et
    Rus yada buyrun verin diyecek..nasıl gönderecen...tırla mı trenle mi...kilit noktalar rusların elinde...savaşta bu işler gizli yapılır. Bizde yedik..
    Cevapla
  • Murat gözükara 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanya...mum gönder...ukranyayı sattınız...
    Cevapla
  • ADEM AKYOL 2 yıl önce Şikayet Et
    Korku sardı bacaölen onlar olsun. Savaşmadan kazanan siz. Uyanık Almanlar.yı. Silah verinki onlar çarpışsın yoksa , onlardan sonra sıra sizde demi. Aynı katliam Filistinde neden silah göndermiyorsunuz.
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Pkk ya verdiklerini de alıp göndersinler, sıra sana da gelecekkkk
    Cevapla
  • Musti_180 2 yıl önce Şikayet Et
    Herkes rusu zalim kotu gostermek yarisina girmiş. Ruslar almanyadan cekildi doğu almanyayla bati almanya birlesti bu sayede. Neticede putin 8 yildir bu konuyu gündemde tutuyordu hakli gerekceleride vardir. Biz halen daha avrupa birliginin kapisindayiz kac sene oldu müzakere müzakere oyalayip durdular ama bir rusya ne yapti benim kayip edecek zamanim yok dedi ve ukraynayi sınırları icine katacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye’nin en kalabalık ilçeleri açıklandı
Galatasaray, Sivasspor'u gole boğdu!