Başkan Erdoğan ve Aliyev'den kritik teklif! Zelenskiy duyurdu

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, sosyal medyada paylaştığı videoda Başkan Erdoğan ve Aliyev'in teklifini açıkladı.

GİRİŞ 26.02.2022 22:28 GÜNCELLEME 26.02.2022 22:55
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Zelenskiy, sosyal medya hesabından paylaştığı video mesajında, Rusya'nın ülkesine saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Rusya ile müzakerelerin başlaması için yardımcı olacaklarını söylediğini aktaran Zelenskiy, bu teklifi memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Zelenskiy, İsviçre, Yunanistan, Hollanda, İtalya ve Hindistan'ın liderleriyle görüştüğünü anlatarak, ülkesinin normal medeni dünyanın samimiyetini ve dikkatini kazandığını kaydetti.

Rusya'ya karşı SWIFT yaptırımı konusunda sonuç elde ettiklerini ifade eden Zelenskiy, Rusya'nın küresel finans sisteminden dışlanacağını ve milyarlarca dolar zarara uğrayacağını söyledi.

- "Bugün şimdi sığınak olan Kiev metrosunda bir çocuğun doğduğu ilk gün"

Zelenskiy, Katolik Dünyası'nın ruhani lideri Papa Francis de dahil pek çok dini liderle de görüştüğünü dile getirerek, hepsinin Ukrayna'nın zaferi için dua ettiğini belirtti.

Bugünün "işgalcilerin" ülkedeki diğer her şeyle birlikte kendilerini de yok etmeye çalıştıkları gün olduğunu kaydeden Zelenskiy, "Ama bugün, cumartesi akşamı şimdi sığınak olan Kiev metrosunda ilk kez bir kız çocuğunun dünyaya geldiği gün." dedi.

Zelenskiy, ülkelerini özgürleştirmek için ne kadar savaşmaları gerekiyorsa savaşacaklarının altını çizdi.

YORUMLAR 70
  • Gül 2 yıl önce Şikayet Et
    Hem yakışıklı hemdeli kanlı bir gülüşüyle dünyanın kalbini caldı seviyoruz zelenskiy cok seviyoruz
    Cevapla
  • Antikemalist 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim bu adam israil'in Gazze'ye karşı yaptığı saldırıyı kınamayıp aksine Filistini suçlu çıkardı acıyacaksan ordaki masum sivil ve çocuklara aci
    Cevapla
  • Merve 2 yıl önce Şikayet Et
    Hem Yakışıklı hem deli kanlı dorusu mert bir bir deli kanlı bir gülüşüyle Dünyanın kalbini çaldı seviyoruz ZELENSKİY COK seviyoruz
    Cevapla
  • Allah'ın delisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Haberi yok bu liderin kime hizmet ettiğinden kardeşim Amerika NATO eliyle gelip ülkenize üst kurup tepenize binecek ve işin kötüsü orta doğu da yapmış olduğu devletsizlestirme politikalarına yine Ukrayna'dan başlayacak hoş benim ülkemin de başına musibet olacak ama sıkıntı yok keskin sirke küpüne zarar haa bizim azgın tüccarında gözüne bir görünecek varda yazık olan yine masuma olur.iyice şirazeden çıktılar ahlak falan hak getire. kalın sağlıcakla
    Cevapla
  • Aynure 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah ukranyanya halkının yardımcısı olsun
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkler rusya ile savasirken batida türklere karsi savasti ya türkiye bu savasata tarafsiz kalmali türkiye bir daha savas istemiyor biz yokuz nato pkk ypg savasin ruslara karsi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken Suriye, Somali, Karabağ çıkışı...
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!