Ukrayna resmen açıkladı: Dünyanın en büyük uçağıydı!

Ukrayna'nın, dünyanın en büyük uçağı olarak bilinen Antonov 225 uçağının, Rusya'nın saldırısı sırasında yok olduğu resmi olarak açıklandı.

Ukrayna resmen açıkladı: Dünyanın en büyük uçağıydı!
Ukrayna resmen açıkladı: Dünyanın en büyük uçağıydı!
GİRİŞ 27.02.2022 19:52 GÜNCELLEME 27.02.2022 20:46
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

Ukrayna'nın Rusya tarafından işgal edilmesinin akibeti merak konusu olan ve havacılık tarihinin sembol uçaklarından biri olan Dünyanın en büyük karog uçağı Antonov An-225 ile ilgili Ukrayna'dan açıklama geldi.

MRIYA BOMBALANDI

Dünyanın en büyük kargo uçağı olarak kabul edilen Antonov An-225 tipindeki “Mriya” isimli kargo uçaklarından biri, Rusya tarafından bombalandığı açıklandı. 

Başbakan Zelenskiy, üzülerek dünyanın en büyük uçağı olan “Mriya”yı kaybettiklerini açıkladı ve yeni bir tane inşa ettiklerini duyurdu.

Saldırıların Gostomel şehrinde şiddetini artırmasının ardından Rus birlikleri, Ukrayna üretimi olan dünyanın en büyük kargo uçaklarından birini de bombaladı. COVID-19 salgınında aktif olarak kullanılan ve tonlarca malzeme taşıyabilen devasa kargo uçağı Antonov An-225 tipindeki “Mriya” isimli uçaklardan biri olan devasa uçak, Gostomel şehrindeki askeri hangarların birinde Rus bombardımanı altında kalarak kullanılamaz hale geldi.

 

DIŞİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ve Ukrayna’nın ASELSAN’ı olarak kabul edilen Ukroboronprom (UOP) tarafından da bombalama haberinin doğrulanmasının ardından Dışişleri Bakanı Kuleba sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında, uçağın fotoğrafını paylaşarak, “Bu gördüğünüz dünyanın en büyük uçağıydı. Mriya yani Ukrayna dilinde rüya demek. Rusya bizim Mriya’mızı yok etmiş olabilir ancak güçlü, özgür, demokratik bir Avrupa devleti olma hayalimizi asla yıkamayacak. Galip gelen biz olacağız” ifadelerini kullandı.

Antonov'un hangarına ait olduğu belirtilen görüntüde, uçağın park vaziyetinde bulunduğu alanın vurulduğu görülüyor.

Ukroboronprom (UOP) tarafından yapılan açıklamada da, “İşgalciler tarafından Antonov An-225 tipindeki kargo uçağı imha edilmiştir. İşgalcilerin parasıyla yeniden yapılacaktır” denildi.

ANTONOV: DURUM İLE İLGİLİ BİLGİ VEREMİYORUZ

Konu ile ilgili Antonov şirketinden de açıklama yapıldı. Dünyanın en büyük kargo uçağı olan "Mriya"nın mevcuttaki durumu ile ilgili "AN-225 uzmanlar tarafından incelenene kadar, uçağın teknik durumu hakkında rapor veremiyoruz." ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR 103
  • n ayır olamaz 2 yıl önce Şikayet Et
    ukrayna vatandaşlarına yazık oldu bu savaşları çıkaranlar herzaman neden o bildiğiniz o soya mensup kişiler özel yetiştiriliyorlar galiba kimden bahsettiğimi anlamışsınızdır osmanlıya bela olan almanlara ruslara dünyanın başına bela olanlar tabi bunu okuyamayan akıllı kendini diktatör sananlarda vatanı kurtaracaklarını sanıp savaşı çıkartıyorlar ateşe benzinle gidiyorlar
    Cevapla
  • fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    şu uçak vurulur mu be vicdansız, ha pizza kulesini vurmuşsun ha çorum saat kulesini... bunlar sembol yapılardır, bu uçakta böyleydi...
    Cevapla
  • caner 2 yıl önce Şikayet Et
    ucağı yapanlara helal olsun insanlığın yüz akı kim yaparsa yapsın bu ucak vurulurmu putin ey Allahtan korkmaz kuldan utanmaz dünyanın incisi gibiydi en büyüğüydü çok üzüldüm
    Cevapla
  • Ali aksoy 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya tarafindan öldürülen ÇEÇEN SAVAŞCILARIN VE HALKINA,ALLAH RAHMET eylesin.
    Cevapla
  • Fehmi 2 yıl önce Şikayet Et
    Hala, Ukraynaya gaz veren alçaklar var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
S&P'nin not kararı sonrası Bakan Şimşek'ten ilk açıklama
Antalya'daki teleferik faciasında bilirkişi raporu ortaya çıktı