AB'den Rusya ile ilgili yaptırım açıklaması: Tarihte bir ilk!

Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Jospeh Borrell ile Von der Leyen, Rusya'ya uygulanan yaptırımlarla ilgili açıklama yapıyor. Borrell, AB'nin hava sahasının tamamıyla Rusya'ya kapatıldığını açıkladı.

GİRİŞ 27.02.2022 19:41 GÜNCELLEME 28.02.2022 10:09
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Birliğin hava sahasını Rus uçaklarına kapatacaklarını açıkladı.

Von der Leyen, yaptığı açıklamada, AB hava sahasını Rusya'nın havayollarına kapatma kararı aldıklarını belirterek, "Bu, oligarkların özel jetlerini de kapsayacak." dedi.

AB TARİHİNDE BİR İLK

"Kremlin'in medya makinesini AB'de yasaklayacağız." ifadesini kullanan von der Leyen, Rus devletinin yayın organları Russia Today ve Sputnik ile onların yan kuruluşlarını hedef alacaklarını ifade etti.

Von der Leyen, "Artık Putin'in savaşını haklı çıkarmak için yalanlarını yayamayacaklar." diye konuştu.

Ayrıca von der Leyen, AB'nin tarihinde ilk kez savaştaki bir ülke için silah alımı ve teslimatını finanse edeceklerini açıkladı.

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, Belarus'a da yeni ekonomik yaptırımlar uygulayacaklarını duyurdu.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de alınacak tedbirlerle Rusya Merkez Bankası rezervlerinin yarıdan fazlasının bloke edileceğini bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 32
  • Köroğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Yaptırımların hiçbiri bir işe yaramaz...rusya parayı altına dolar basmış al sat yapsa yine karda ...ırakta suriyede ukraynada kardeşi kardeşe kırdırdılar ciplerini biralarını alıp seyrediyorlar bu güç kim acaba altın dolar borsa al satçıları yanı para para metalden para petrolden para ....para para para ...dünyada savaşın durması için bu emtiaların ortadan kalkması kazım...
    Cevapla
  • Ufuk 2 yıl önce Şikayet Et
    Büyük oyun var.oyunu çözmek lazım.hedef ukrayna rusya savaşı olarak görünüyor.fakat asıl hedef nedir.ukraynada başladı nerede bitecek..savaştan uzak durmalıyız.ülkemin anlaştığı tüm ülkelere saldırı yapılıyor.asılhedef biz olabiliriz.oyunu çözelim ki.hataya düşmeyelim.rusya ortadoğuda zayıflarsa ne olur.asıl hedef büyük israil olabilir.arkadaki zalimlerden herşey beklenir.bir taşla çok kuş vurmak şstiyorlar.iki yankesicinin sokak kavgasına benziyor.ayırmaya çalışanı soyuyorlar.
    Cevapla
  • Hamdi 2 yıl önce Şikayet Et
    Kaç gün kapalı tutarsiniz en fazla 1 hatfa
    Cevapla
  • VatandaŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    Harbiden oynuyor bunlar, Rusu da Avrupalısı da. Düşünüp taşınıp bunu buldular, savaşır gibi olsun, Türkiyeyi içine alalım, gücümüzün yetmediği birinden böyle kurtulalım,,, der gibi
    Cevapla
  • Aslan 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa Amerika yalakaligini bırakıp Rusya'ya destek olmalı. Amerikanin kuklası olmayı bırakın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselme yarışında play-off hattı belli oldu!
Fahiş fiyat ve stokçuluğa ağır yaptırım! Gözler Meclis'e çevrildi