Dünya Müslüman Alimler Birliğinden Türkiye'ye Ukrayna çağrısı

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının sona ermesi için Türkiye ve Pakistan'a ara buluculuk çağrısı yaptı.

GİRİŞ 27.02.2022 23:14 GÜNCELLEME 28.02.2022 09:38
Bu Habere 128 Yorum Yapılmış

Birlikten yapılan yazılı açıklamada, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın sona ermesi, iki ülke arasında komşuluk ilişkileri ve karşılıklı çıkara dayalı bir diyalogun başlaması temennisinde bulunuldu.

'TÜM TARAFLAR ÜZERİNDEN YIKICI SONUÇLARI OLACAK'

Dünya barışının herkesin sorumluluğunda olduğu, üstünlük kurmak ve aşağılamak için savaşmanın, İslam'da ve tüm semavi dinlerde yasaklandığı hatırlatılan açıklamada, savaşın tüm taraflar üzerinde yıkıcı sonuçlara neden olacağı ifade edildi. Açıklamada, "askeri güç kullanarak toprak genişletme ve hakimiyet kurma arayışı" reddedildi.

TÜRKİYE'YE ARA BULUCULUK ÇAĞRISI

Türkiye ve Pakistan gibi, çatışan her iki tarafla da iyi ilişkileri olan ülkelerden, "yıkıcı savaşın bir an önce durdurulması için samimi ve ciddi ara buluculuk yapmaları" talebinde bulunulan açıklamada, savaşlarda "tüm dünyanın kaybettiği ancak en çok halkların kaybettiği" vurgulandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, bugün, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına ilişkin sosyal medya hesabından "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, her iki ülke ile de güçlü ilişkilerimiz olduğu için bugüne dek defaatle Rusya ile Ukrayna arasında ara buluculuk yapmayı teklif etti. Ayrıca müttefiklere ortak bir duruş sergileme çağrısında bulundu." ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR 128
  • vatansaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nin bu savaşta kesinlikle yeri yok arabuluculuk yapılacaksa yapılır. Fazlası asla olmamalı.
    Cevapla
  • Linux 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayatında tarih ile ilgili bir kitap okudun mu eğer okusaydın konunun tamda bizim ile alakalı olduğunu anlardın.
    Cevapla
  • Murat Kahraman 2 yıl önce Şikayet Et
    Hocam, Türkiye zaaten öteden beri arabuluculuk yapıyor da, ruslar votkalı kafayı bulmuşlar ya! arabulucuyu onlar bulamıyorlar! Bir de batı! hem kışkırttılar, hem seyrediyorlar!
    Cevapla
  • Bozkurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Sakalla cubbeyle arapcz konusmskla musluman olunmaz.ebu cehilde sakalliydi arapca konusuyordu nasil olacak simdi.bu musluman alimler birligi denilenler sakal birakiyor cubbe giyyor millette bunlari bisey zannediyor.uyan musluman uyan hersakalliya cubbeliye guvenme allahin kitabina saril.dunya sahte hocalar sarmis
    Cevapla
  • İbrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne saçmalıyorsun, orda hangi kelime sıkıntılı ki bu cümleyi kurmaya utandırmaya şey nedir?
    Cevapla
  • Ottomans 2 yıl önce Şikayet Et
    Ayni fikirdeyim
    Cevapla
  • Kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    kafa zehir !
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Birİ yazdı dediki filistinliler öldürülürken neredeydiniz diye, devamıda geldi, yahu siz alimler birliğini arab birliği ile karıştırıyorsunuz. Adamlar özellikle türkiyenin her olayında yanımızda oldular, diğer ülkelerden ambargo yediler. Bu birlik sadece bir dernek gibi işler. Filistin suriye her meselede zaten adamlar elinden geleni yapıyor. Sisiye bile sen dikdatörsün diyen tek oluşum. Bilmeden nasıl böyle konuşuyorsunuz. Siz cidden bu gurubu tanıdığınıza eminmisiniz. Bu birliğin yaptıklarına bakın bir internetten eskiye dönerek belki pişman olursunuz
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Putin Nato sınırıma kadar geldi diye savas actı. Aynısını bizde Suriye Turkiye sınırında YPG`ye yapmadikmi ? Adam hakli
    Cevapla
  • İbrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalıyorsun, ve ortalığı karıştırmışsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi