İngiltere Başbakanı Johnson ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy telefonda görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'la yaptığı telefon görüşmesinde, önlerindeki 24 saatin Ukrayna için çok önemli bir süre olduğuna inandığını söyledi.

İngiltere Başbakanı Johnson ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy telefonda görüştü
İngiltere Başbakanı Johnson ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy telefonda görüştü
GİRİŞ 28.02.2022 03:37 GÜNCELLEME 28.02.2022 03:37
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan yapılan açıklamada, Johnson'ın, Zelenskiy ile telefon görüşmesinde, Rus işgali sonrası Ukrayna halkının cesaretini ve Zelenskiy'nin bu tür sıkıntılı bir süreç karşısında liderliğini övdüğü belirtildi.

Görüşmede, Johnson'ın, Ukrayna halkının direnişinin kahramanca olduğunu da belirttiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Zelenskiy, önümüzdeki 24 saatin Ukrayna için çok önemli bir süre olduğuna inandığını söyledi ve Johnson, İngiltere ve müttefiklerinin Ukrayna'ya verdiği savunma yardımının temin edilmesine yardımcı olmak için elinden geleni yapacağını söyledi. Liderler, yakın temasta kalmaya devam etme konusunda anlaştı ve Johnson, İngiltere'nin, Ukrayna'nın egemenliğine olan sarsılmaz desteğini yineledi."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Ömer Adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    savaş Polonya ya d kayacak yakında
    Cevapla
  • yazıt 2 yıl önce Şikayet Et
    ukraynalılar ülkelerini kendilerinden olmayan birine terk ettiler adam koskoca ülkeyi bozuk para gibi harcıyor. Ukraynayı gerçek bir ukraynalı yönetse bunlar olmazdı. Diplomasi ile sorunu çözerdi.
    Cevapla
  • Nuri Şahin 2 yıl önce Şikayet Et
    Verin gazı dünya savaşı çıkarana kadar melunlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İlber Ortaylı Ayasofya'ya "gudubet" demişti: Murat Bardakçı'dan "niye batıyor" tepkisi
İsrailli şebekeyi Adana polisi çökertti