Rusya'nın Ukrayna işgali 7. gününde: Rus ordusu kaç asker kaybettiğini ilk kez açıkladı

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgal 7. gününe girdi. Başkent Kiev dahil birçok şehirde Rus saldırıları sürerken, Ukrayna ordusu ve halkı direnmeye devam ediyor. İşte yaşananlar...

GİRİŞ 02.03.2022 23:03 GÜNCELLEME 03.03.2022 05:51
Bu Habere 277 Yorum Yapılmış

Ukrayna ile Rusya arasında 2014 yılında başlayan gerginlik, bugün itibariyle işgale dönüşmüş durumda. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, ayrılıkçı Donetsk ve Luhansk bölgelerini tanıma kararı almıştı. Modern Ukrayna'nın Rusya'nın desteğiyle kurulduğunu iddia eden Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbass bölgesinin Rus toprakları olduğunu öne sürmüştü.

Putin'in talimatıyla başlatılan işgal, 7'inci gününe girdi. Kiev başta olmak üzere, ülkenin pek çok noktasındaki çatışma ve bombardımanlar yaşanıyor. Rus kuvvetleri sahada istediği hızda ilerleyemezken, Batı dünyasından Moskova'yı hedef alan yaptırımlar her geçen gün daha da ağırlaşıyor.

İŞTE RUS İŞGALİNDE DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

23:22 Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna ile savaşta Rus askerlerinden 498'inin yaşamını yitirdiğini ve 1597'sinin yaralandığını bildirdi.

23:00 Rusya'nın saldırısı altındaki Ukrayna'nın başkenti Kiev'de tren istasyonunun yakını vuruldu.

22:00 Rusya, ABD Büyükelçisini ülkeden sınır dışı etti.

21:55 Ukrayna Savunma Bakanlığı, 7 bin Rus askerinin öldürüldüğünü yüzlercesinin ile esir alındığını açıkladı.

Rusya-Ukrayna cephe hattında yaklaşık durum

NATO'DAN ROMANYA'YA ASKER SEVKİYATI

21:15 Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrasında ilk kez harekete geçirilen NATO Mukabele Kuvveti'ne mensup 500 Fransız askerleri Romanya'ya ulaştı.

ALMAN SİLAHLARI UKRAYNA'DA

20:20 Alman Haber Ajansının (DPA) yayımladığı haberde, hükümet çevrelerinden edinilen bilgiye göre Almanya’nın sağladığı silahların Ukrayna'ya teslim edildiği belirtildi.

GÖRÜŞMENİN YERİ VE TARİHİ YENİDEN DEĞİŞTİ

19:40 Rusya, Ukrayna ile müzakerelerin yeri ve saati yeniden değişti. Daha önce bugün akşam saatlerinde Polonya sınırında yapılacağı açıklanan müzakerelerin ikinci ayağının, 3 Mart'ta sabah Belarus sınırındaki Brest'te gerçekleştirileceğini bildirdi.

19:35  ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna’da savaş suçu işlediğine inanıp inanmadığı sorusuna, "Bunu çok yakından takip ediyoruz. Bunu söylemek için çok erken" dedi.

18:20 Twitter, Rus devlet medya hesaplarına erişimi kısıtlamaya karar verdi.

18:00 Rus heyetinin Ukrayna ile yapılacak müzakereler için yola çıktığı açıklandı. Müzakereler Belovezhskaya Pushcha bölgesinde yapılacak.

17:52 Ukrayna, Rusya'nın Harkov ve Kiev'e gerçekleştirdiği saldırılarda, İskender füzelerinin kullanıldığını açıkladı.

15:45 Ukrayna Acil Durumlar Servisi, Rusya'nın 7 gündür süren saldırılarında 2 binden fazla Ukraynalı sivilin öldüğünü duyurdu.

15:10 Avrupa Birliği, Rusya'nın 7 bankası (Bank Otkriti, Novikombank, Promsvyazbank, Bank Rossiya, Sovcombank, VNESHECONOMBANK (VEB) ve VTB BANK, SWIFT) hakkında uluslararası para transfer sistemi SWİFT üzerinden çıkartılmasında karar kıldı. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün alınan önemli Rus bankalarının SWIFT ağıyla bağlantısını kesme kararı, Putin ve Kremlin'e çok net bir sinyal daha gönderecek" ifadesini kullandı.

15:00 Rusya, kamu binalarını hedef alan saldırılarını sürdürüyor. Harkov Vali yardımcısının yaptığı açıklamaya göre, Ukrayna'nın Harkov belediye meclisi binasına bir füze isabet etti.

14:02 Kiev Belediye Başkanı Kliçko, "Rus birlikleri başkent Kiev'e daha yakın" açıklamasında bulundu. Gece boyunca Bila Tserkiv , Bucha ve Gostomel'de şiddetli çatışmaların devam ettiğini belirten Kliçko, "Kiev ayakta ve ayakta kalmaya devam edecek" dedi.

13:45 Almanya Başbakanı Olaf Scholz: "NATO ülkeleri Ukrayna'ya askeri müdahalede bulunmayı planlamıyor."

13:34 Rusya'nın hapisteki muhalefet lideri Aleksey Navalny, Rusya'daki ve Belarus'taki halkı şehirlerinin meydanlarına gitmeye ve Ukrayna'nın işgalini protesto etmeye davet etti.

LAVROV'DAN 3. DÜNYA SAVAŞI UYARISI

12:44 Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan 3. Dünya Savaşı uyarısı: "Batının yaptırımlarına hazırlanmıştık. Ancak bunların sporcuları, aydınları, sanatçıları ve medya kuruluşlarını hedef alacağını beklemiyorduk. Ukrayna'nın nükleer silah elde etmesine izin vermeyeceğiz. 3. Dünya Savaşı nükleer ve yıkıcı olur."

Ukrayna'dan Rusya'ya önemli mesaj: Türkiye konusunda ısrarcıyızUkrayna'dan Rusya'ya önemli mesaj: Türkiye konusunda ısrarcıyız

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI, UKRAYNA'NIN KAYIPLARINI AÇIKLADI

11:25 Rus askeri birliklerinin, Ukrayna'da 1502 askeri altyapı tesisini imha ettiğini söyleyen Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, bugüne kadar Ukrayna ordusuna ait 472 tank ve zırhlı araç, 63 çok namlulu roketatar, 206 top, 336 özel askeri aracın imha edildiğini bildirdi.

10:25 Zelenskiy: "Rusya, Ukrayna'nın tarihini yok etmeye çalışıyor, Ukrayna'da bombalarla, hava saldırılarıyla ve füzelerle galip çıkamayacaklar. 6 bin Rus askeri öldürüldü. Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne girmesi desteklenmeli. Tarafsız kalmanın zamanı değil."

RUSYA HERSON'U ELE GEÇİRDİ

09:50 Rusya Savunma Bakanlığı, Rus ordusunun Herson kentinin kontrolünü ele geçirdiğini açıkladı. Rus ordusunun buradan Odessa'ya ilerlemesi bekleniyor. Odessa da düşerse, Ukrayna'nın Karadeniz'e çıkışını tamamen kesilmiş olacak.

08:56 ABD havacılık ve uzay şirketi Boeing, Rus havayollarına verdiği desteği askıya alacağını duyurdu.

08:34 Harkov Valisi: "Rus saldırılarında 21 kişi hayatını kaybetti, 112 kişli de yaralandı."

07:46 Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Ukrayna sınırındaki askeri birliklerinin büyüklüğünü iki katına çıkarmaya karar verdiklerini açıkladı. Ülkesinin güvenlik konseyinde konuşan Lukaşenko, "Üst düzeyde eğitilmiş birlikler Belarus'a karşı herhangi bir askeri operasyon yapılmasını engellemek için bölgeye gönderilecek" dedi.

07:22 Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusların 10 bin dolardan fazla dövizle ülkeyi terk etmelerini yasaklayan kararnameyi imzaladı. Yasak bugünden itibaren yürürlüğe girdi.

07:10 ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri saldırısı nedeniyle ABD'nin hava sahasını tüm Rus uçaklarına kapattığını duyurdu.

GÖZLER BUGÜN YAPILACAK İKİNCİ GÖRÜŞMEDE

06:50 Rusya-Ukrayna arasındaki 2. barış görüşmeleri bugün yapılacak. Müzakerelerden ateşkes çıkması umut ediliyor.

06:20 Ukrayna ordusu, Rus hava birliklerinin Ukrayna'nın en büyük ikinci şehri Harkov'a indiğini duyurdu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 277
  • ARDA 2 yıl önce Şikayet Et
    ölen çeçenleri saymıyor herhalde
    Cevapla
  • Ahmet Arslan 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya kaybeder Ukrayna NATO üyesi olursa Türkiye nin etrafı tamamen kuşatılmış olacaktır.asya Pasifik yağması kolay olur ABD kendinden onbin km uzaklıkta milletleri bir birine kırdırma projesine devam eder
    Cevapla
  • Turan 2 yıl önce Şikayet Et
    Zayıflat Zayıflat 1990 da olduğu gibi en son kafasına ağır bir darbe. Sonra ağır bir bedel ödet . 50 yıl daha kendine gelemesin. biraz ütopya gibi ama Almanya'nın ikinci dünya savaşı sonrası imzaladığı teslim anlaşması gibi bir yere dahi gidebilir.
    Cevapla
  • battalgazi66 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya kardes bu 10 bin nukleer silahla dunyayi yasanmaz bir yer eder kimseye yar etmez
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Sokaktaki vurulmuş tankların ve diğer araçların sayisi bile daha fazla dem3kki bunlar kendi kendilerine gidiyordu insansız yani
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Diren nereye kadar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi