Miçotakis'ten ikiyüzlü açıklama: Ukraynalı mültecileri kabul etmeye hazırız

Afgan ve Suriyeli mültecileri Ege'de ölüme iten Yunanistan'dan ikiyüzlü bir açıklama geldi. Başbakan Kiryakos Miçotakis, Yunanistan'ın Ukrayna'dan gelecek mültecileri kabul etmeye hazır olduğunu bildirdi.

Miçotakis'ten ikiyüzlü açıklama: Ukraynalı mültecileri kabul etmeye hazırız
Miçotakis'ten ikiyüzlü açıklama: Ukraynalı mültecileri kabul etmeye hazırız
GİRİŞ 02.03.2022 08:23 GÜNCELLEME 02.03.2022 08:24
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Ukrayna'daki savaş ve savaşın Yunanistan üzerindeki etkilerine ilişkin Parlementoda yaptığı konuşmada, savaşın yüzbinlerce kişiyi yurdundan ettiğini vurgulayarak "Tüm Avrupa gibi biz de savaştan kaçan mültecileri kabul etmeye hazırız" dedi.

Onlarca sivil toplum kuruluşunun (STK) bugüne dek doğudan gelen mültecilere verdiği desteği hatırlatan Miçotakis, STK'lere Ukrayna'dan gelecek mültecilere de destek vermeleri için çağrıda bulundu.

Miçotakis, stratejik özerkliğin Avrupa'nın güvenliği için önemine değinerek Avrupa ülkeleri arasında savunma alanında iş birliği ilişkilerinin geliştirilmesinin gerekli olduğunu savundu.

Doğal gaz ve elektrik fiyatlarında karşılaşılabilecek olası fiyat artışına da dikkati çeken Miçotakis, Yunanistan'ın ve Avrupa'nın enerji güvenliği için bir an evvel Rus doğal gazından ve genel olarak hidrokarbon enerji kaynaklarından bağımsız olması gerektiğini ileri sürdü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 57
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Fetöcüleri de alıyorlardı bunlar, siz anlayın artık eğer hala anlamadıysanız.
    Cevapla
  • Ali Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada savaş çıkarsa kesinlikle bu çakallara kapımızı açmamalıyız! Kesinlikle! Kıssasa kıssas haktır, insanmış, oymuş, buymuş hikaye... Bunlar nasıl müslümanlara insancık olarak bakıyorsa biz de onlara öyle bakacağız. Yunanlılara ve Avrupalılara yağmurlu havada su bile vermemek lazım.
    Cevapla
  • Yorgun Yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    ne iki yüzü, adamın tipine bak tam bir fırıldak.
    Cevapla
  • xray 2 yıl önce Şikayet Et
    Faşist katiller.
    Cevapla
  • Hüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    Reis aç kapıları zamanı geldi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray zirvede farkı açtı!
Yunan basını: Fatih Terim kovuluyor!