Ukrayna yayımladı: Rusya'nın savaş planı deşifre oldu

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rusya’nın Ukrayna saldırısına yönelik planın 18 Ocak 2022’de onaylandığını, saldırının 20 Şubat’ta başlamasının ve 6 Mart’ta sona ererek 15 günde tamamlanmasının öngörüldüğünü iddia etti.

Ukrayna yayımladı: Rusya'nın savaş planı deşifre oldu
Ukrayna yayımladı: Rusya'nın savaş planı deşifre oldu
GİRİŞ 02.03.2022 23:24 GÜNCELLEME 03.03.2022 13:15
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna ordusunun başarılı operasyonları sayesinde, Rus askerlerinin panik yaparak bazı gizli evrakları arkalarında bıraktıkları belirtildi.

"15 GÜN İÇİNDE TAMAMLAMAK ZORUNDAYMIŞ"

Ele geçirilen söz konusu evraklarda, Rusya’nın Ukrayna’daki operasyonel planlarına ilişkin bilgilere ulaşıldığı bilgisine yer verilen açıklamada, "Ukrayna ile savaş planı 18 Ocak’ta 2022 onaylanmış. Ukrayna’nın tümünün ele geçirilmesi 20 Şubat ila 6 Mart arasında 15 gün içerisinde tamamlanmak zorundaymış." ifadesi kullanıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    En güvenilir sağlam yer dağların altında geleçeği için hazırlıklı olmak belkide geç olmuş ama Yaşamak istiyorsak bunu yapmak meçburiyetindeyiz 1 Türkiye dağların altında 100 lerce uçak pistleri yapsın 2 dağların altında ordu kışlaları yapsın 3 dağların altında 1000 lerce ilçe büyüklüğünde şehirler sağlam bir biçimde inşaa etsin 4 dağların altında Elektrikle seralar bahçe için seraları yapsın salatalık tomates biber kabak falan gibi meyveleri 5 Dağların altında sağlam bir biçimde hastaneler yapsın Her dağ milyonlarca insanın hayatını kurtarır Dunya tehlikeli bir hal aldı
    Cevapla
  • Alim 2 yıl önce Şikayet Et
    Güzelde o dediklerinin maliyeti bütçeyi iki üçe katlar, idame ve korunması da her yıl cabası
    Cevapla
  • Alex 2 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar bahane arayıp üretecektiler Rusların ukraina sınırına asker yağdıklarına uyduda yakalandı. Istığbaratlar an be an hareketleri amaçlarını takip Etiler yok dediler yalandır tatbikat kendi topraklarımızdan yapıyoruz halbuki künyen yalan idi ukrainaya saldırmak için idi Ruslara güven olmaz ve onların ipiyle kuyuya inen biter Bakın ukrainada Afrikalısında tut Türk Arap çok usul var kimi eğitim için gitmiş kimi okumak için kimi çalışmak için Ya Rusya’da parmakla sayılacak kadar yabançı yok radikal dinsiz Putin 1 misafir bile almıyorlar Suriye’yi yakıp yıktı kaç multiçi aldı hiç bu yüzden Rus faşişt rejiminde medet beklenilmez
    Cevapla
  • Ali şahin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim devlette eğer akıl varsa nükleer silah yapar.kimseye ülkenin -yabancılara- güvenliği emanet edilemez.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İBAN'la vergi kaçıran yandı - Gazete manşetleri
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...