Rusya-Ukrayna görüşmeleri: Taraflar üçüncü kez buluşacak

Ukrayna-Rusya heyetleri, Rusya'nın saldırısı altında bulunan Ukrayna'da sivillerin tahliyesinin yapılacağı bölgelerde geçici ateşkesin sağlanması konusunda anlaştı.

GİRİŞ 03.03.2022 20:41 GÜNCELLEME 03.03.2022 22:04
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Belarus'un Polonya ve Ukrayna’ya sınırı olan Brest şehrindeki Belovejsk Ormanı bölgesinde Rusya ile Ukrayna arasındaki 2. tur müzakereler sona erdi. Taraflar, görüşmelerin devamına karar verdi.

Ukrayna-Rusya görüşmesinde, tarafların, sivillerin tahliyesi için ortak insani koridor oluşturulması konusunda mutabakata vardığı bildirildi. Tahliyelerin yapılacağı bölgelerde, geçici ateşkesin sağlanması konusunda anlaşmaya varıldı.

Ukrayna heyetine başkanlık eden Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak, görüşme sonunda yaptığı açıklamada, Rusya ve Ukrayna tarafları arasındaki ikinci tur müzakerelerin sona erdiğini belirterek, “Maalesef beklediğimiz sonuçları alamadık. Söyleyebileceğim tek şey; insani boyutu yeterince ayrıntılı olarak tartıştığımız. Çünkü şu anda pek çok şehir kuşatılmış durumda, gıda, ilaç, tahliye ile ilgili dramatik bir durum var." ifadelerini kullandı.

GÖRÜŞMELER EN YAKIN ZAMANDA DEVAM EDECEK

Rusya tarafı ile müzakerelerin en yakın zamanda 3. turda süreceği konusunda da anlaştıklarını aktaran Podolyak, şöyle devam etti:

"Taraflar, sivillerin tahliyesi için ortak insani koridor sağlanması konusunda mutabakata varmışlardır. Ayrıca çatışmaların en sert yaşandığı yerlere ilaç ve gıda ulaştırılması için tahliyenin yapılacağı bölgelerde geçici ateşkes kararında anlaşmışlardır."

Podolyak, bu kararların uygulanması için en yakın sürede özel kanallar ve iş birliklerini sağlayacak lojistik sürecin oluşturulacağını vurguladı.

POZİSYONLAR, NET VE MADDE MADDE YAZILDI

Rus heyetinin başkanı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Müşaviri Vladimir Medinskiy de, müzakerelerde askeri, uluslararası insani yardım ve meselenin siyasi çözüm konularının ele alındığını belirtti.

Medinskiy, şunları kaydetti:

"Pozisyonlar, net ve madde madde yazıldı. Bunların bazılarında anlaşmaya varıldı. Çatışmaların yaşandığı bölgelerdeki sivillerin kurtarılmasıyla ilgili en önemli sorunu çözdük. Bu nedenle Rusya ve Ukrayna savunma bakanlığı temsilcileri, sivillerin çıkışı için insani yardım koridorların desteklenmesi biçimi ve bu koridorların olduğu bölgelerde sivillerin çıkışları esnasında askeri eylemlerin geçici olarak durdurulması konusunda anlaştı."

Medinskiy, oluşturulacak insani koridorları kullanmaları veya çatışmaların durdurulması için sivillerin elinden geleni yapmaları çağrısında bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 87
  • yalnız kurt 2 yıl önce Şikayet Et
    benim bu müzakerelere aklım ermiyor. ya dünyayla dalga geçiyorlar ya biz kafayı yedik adamın ülkesini işgal etmişler adamlar müzakere yapılım diyorlar, bence yeni bir dünya düzenine geçiyoruz bu da bir tiyatro ancak masum insanların öldüğü bir tiyatro kimsenin umrunda değil.
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Devam Rusya devam tam gaz devam masumlara dikkat ama ...... Ukrayna Avrupa ve ABD seni koruyacak unutma......
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Müzakereler hizlandirilmali ve biteseye kadar ates kes ilan edilmeli
    Cevapla
  • h1299 2 yıl önce Şikayet Et
    "Rus ile yaptığın anlaşmanın süresi mürekkep kuruyana kadardır." Cahar Dudayev Bunlara güven olmaz.
    Cevapla
  • serdar 2 yıl önce Şikayet Et
    nekadar sacma gecici süreli ateşkesmiş, yiyecek ilac ulassin karinlari doysun yaralari sarilsin geri savasa devam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak