Fransa’da Yargıtay, avukatlıkta başörtüsü yasağını ayrımcılık olarak görmedi

Fransa’da Yargıtay, avukat adaylarının mesleklerine başörtülü olarak başlamalarına ve bu şekilde avukatlık yemini etmelerine yönelik yasağın ayrımcılık olmadığına hükmetti.

Fransa’da Yargıtay, avukatlıkta başörtüsü yasağını ayrımcılık olarak görmedi
Fransa’da Yargıtay, avukatlıkta başörtüsü yasağını ayrımcılık olarak görmedi
GİRİŞ 03.03.2022 17:09 GÜNCELLEME 03.03.2022 17:09
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Yargıtay, Lille İl Barosundan avukat ve hukuk öğrencisi S.A'nın Yargıtay’a taşıdığı ve Baro’nun iç düzenlemeyle avukatlara başörtüsü kullanımını yasaklaması davası hakkındaki hükmünü dün açıkladı.

Mahkeme, Baro’nun avukatlık cübbesiyle "üyelik, dini, felsefi, toplumsal veya siyasi aidiyet bildiren herhangi bir sembol giyilmesini" yasaklamasının ayrımcılık olmadığı yönünde karar aldı.

"ANLAMSIZ YASAK"

Yargıtay'ın kararını yorumlayan S.A, kullandığı giysilerin müvekkilinin adil yargılamasını nasıl engelleyeceğini ya da kendisini meslektaşlarından nasıl daha az bağımsız yaptığını anlamadığını belirtti.

Kararı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşımayı planladıklarını aktaran S.A, 2022 yılında yetkin olduğu mesleğini icra etmeye çalışan bir kadına nasıl giyineceğinin dikte edilmesini anlayamadığını vurguladı.

Fransa'da hukuk öğrencisi S.A'nın 2018’de başörtüsüyle yemin etmek istemesine karşı Lille Barosu iç düzenlemesinde değişiklik yaparak, başörtüsüyle yemin etme yasağını getirmişti.

S.A olayı temyize taşımış ancak Douai Temyiz Mahkemesi, Lille Barosunun hukuka uygun davrandığına dair görüş bildirmişti.

Dava, Fransa’daki en üst düzey temyiz mercisi Yargıtay’a taşınmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Adil olmak gerek 2 yıl önce Şikayet Et
    Yahu zamanında bizimkiler yani türk ve müslüman kimliğiyle bu yasağı koydular ellerinden gelse fırsatları olsa yine koyacaklar elin gavuru niye koymasın ki? sen kendi inancına saygı duymazsan diğer inançtakiler saygı gösterir mi? Hepsini geçtim inanç falan geçelim yahu yıl olmuş 2022 hala kadınlara (güya özgürler istediği gibi giyinebilirler diyorlar) nasıl giyineceğini söylüyorsunuz size ne ? İşin tuhaf tarafı açılmal isterşerse sınır yok isterlerse çıplak olsunlar hak diyorlar ama zıt yonde yani kapanmak için ilerlerse orada dur diyorlar neden? Kadınları lafta değil gerçekten ÖZGÜR BIRAKIN İSTEDİKLERİ GİBİ GİYİNİRLER SİZE NE?
    Cevapla
  • battal 06 2 yıl önce Şikayet Et
    irkcı falan degiller ...aleni din dusmanlıgı bu ve muslumsn ulkelerdeki "iş birlikcikeri" ike beraber sürekli problem cıkartıyorlar...batı denen canavar artık yüzünü net gösteriyor ...hem bize hemde inlardan oldugunu iddia ettiklerine (ruslar)
    Cevapla
  • Orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kanuni gibi ol, bak o zaman bu tür karar alabiliyorlar mı
    Cevapla
  • vurucu 2 yıl önce Şikayet Et
    fransa modern kominizimdir demiştim fransaya ilk adımımı attığım zaman 1999 da 14 yıl kaldım yine aynı fikirseyim
    Cevapla
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Fransa ve diğer Avrupa ülkelerine baktığımızda bizdeki İslam düşmanlarına kimin akıl verdiği ortaya çıkıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz