Zelenskiy: Rus aileler çocuklarının cesedini bile alamayacak

Rusya'nın işgal saldırısı altındaki Ukrayna'da Devlet Başkanı Zelenkiy düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Zelenskiy Rusya'nın savaşta ölen askerleri yakmak için cepheye özel araçlar gönderdiğini ileri sürdü.

Zelenskiy: Rus aileler çocuklarının cesedini bile alamayacak
Zelenskiy: Rus aileler çocuklarının cesedini bile alamayacak
GİRİŞ 03.03.2022 21:38 GÜNCELLEME 03.03.2022 21:53
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

Rusya'nın işgal saldırısı altındaki Ukrayna'da  Devlet Başkanı Zelenkiy bir sığınakta uluslararası gazeteciler için düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Zelenskiy Rusya'nın savaşa katılan askerlerden ölenleri yakmak için cepheye özel fırınlar gönderdiğini, çocuğunu savaşa gönderen annelerin çocuklarını cesedini dahi göremeyeceğini ileri sürdü. 

Zelenskiy düzenlediği basın toplantısında Ukrayna'nın tarihinin 300 Spartalı gibi olmayacağını belirterek "Ülkemde barış istiyoruz. Kendi toprağımızdayız ve herşeye hazırız." dedi. 

BURAYA ÖLEN ASKERLERİNİN NAAŞLARINI YAKMAK İÇİN ARAÇLAR GETİRDİLER 

Gazetecilerin sorularına cevaplandıran Zelenskiy, bir gazetecinin "Daha ne kadar dayanacaksınız ve görüşmelerde kırmızı noktalarınız nedir, sizin için ne kabul edilebilir, doğudaki cumhuriyetleri kabul edecekmisiniz, Kırım'ı vermeye hazır mısınız " sorularına ise şu cevabı verdi " Geleceği bilemeyiz. Rus ordusu 2 ya da 3 kat değil, çok daha büyük.  Onlarca tank var, çok fazlı askerleri var,  bizden belki 5 kat fazla güçleri var. Ancak burada Rus halkı hayatını kaybediyor. Kimse burada kaç kişinin öldüğünü saymıyor.  Kendileri naaşları yakmak için özel araçlar getirdiler. Böylece anneler çocuklarının naaşlarını alamayacaklar. Belki de çocuklarının burada öldüğünü bile bilmeyecek." dedi. 

"BU ÇOK KORKUNÇ BİR ŞEY, BİR İNSAN BUNU NASIL YAPAR ANLAYAMIYORUM"

"Buraya bizi öldürmeye geldiler. Biz özgürlüğümüzü ve evlerimizi savunuyoruz." diyen Zelenskiy, Rus askerlerinin bu yüzden öldüklerini, Rus askerlerini öldürmek istemediklerini belirterek  " Bizim doktorlarımız kendi askerlerimiz ile birlikte onları da tedavi ediyor. Çünkü doktor doktordur ve öncelikle insandır. Bu nedenle intikamla hareket etmez. Bize insanları öldürmesi için gönderenlerle, yanlarında ceset yakmak için araç getirenlerle aramazdaki fark bu. Bu insanlar kendileri taşıyor ve oraya gireceklerini de biliyorlar. Bu çok korkunç bir şey. Bir insan bunu nasıl yapar  anlayamıyorum. Asıl soykırım budur. " dedi. 

"MAYA'YI UNUTUN DİYORLAR, RUS EYLEMLERİ DEVAM EDERSE ZATEN DÜNYANIN SONU GELMİŞ DEMEKTİR"
Zelenskiy konuşmasında  kendisi ile Rus yönetiminin arasındaki farkı çarpıcı örneklerle dile getirirken şunları söyledi: "Ben çok utanıyorum, 21. yüzyıldayız. 2022'deyiz ve böyle şeyler görüyoruz. İnsanlara kıyameti, dünyanın sonunu unutun diyorlar. Maya'nın tahminlerini unutun diyorlar. Asıl dünyanın sonu bu. Eğer Rus eylemleri devam ederse zaten dünyanın sonu gelmiş demektir bizim gibi insanlar için. Asıl mesele biz şu anda onlarla medeniyet arasındaki sınırdayız. Sıradan Ruslara birşey demiyorum. Onlar da bir halk ve bizim gibi insan. Ama sokağa çıkmaya korkuyorlar ve başkanlarına itiraz edemiyorlar. İnsanlar benim yaptığımdan memnun olmadıkları zaman buraya geliyor ve ofisimin, kapımın önüne gelip eylem yapıyorlar. Beğenmedikleri şeyleri açıkça söylüyorlar. Bu gayet normal bir şey. Çünkü onlar beni seçti, bu nedenle bana erişimleri olmalı.  Sen çar değilsin, bu gücü yukardan almadın. Sen kral değilsin. Burası demokrasi ve sen başkansın. Sen ülkeni temsil ediyorsun. Zorba değilsin. Sen Führer değilsin, yöneticisin ve idareten ordasın. Ülkeni başarılı hale getirmek için elinden gelen herşeyi yapmak zorundasın. . Tıpkı bir şirket gibi.  Böylece insanlar senin şirketinden ve ülkenden gurur duymalı."  

"BELKİ İYİ NİŞAN ALMIYOR OLABİLİRİM ANCAK DEVLET BAŞKANI OLMASAYDIM GIDA DAĞITIRDIM AMA ASLA DİĞER TARAFA GEÇMEZDİM"
Zelenskiy sözlerini şöyle sürdürdü: Ben başkan olmasaydım sivil savunma birliklerine katılırdım. Belki çok iyi nişan almıyor olabilirim ama barışçıl bir insanım. Ben sadece anayasanın koruyucu değil aynı zamanda halkımında koruyucusuyum: Başkan olmasaydım, gıda dağıtırdım, ateş ederdim. Ama biri bana ültimatom verse silahlarını bırak diğer tarafa geç dese bunu yapmazdım. Biz burada kendi toprağımızı savunuyoruz. Kimsenin elinden bir şey almıyoruz. Çocuklarını gönderen Rus annelere sesleniyorum. 18-19 yaşında çocuklar. Ben 45 yaşındayım, benim kızım da o çocukların yaşında.  Bu korkunç birşey, ben böyle bir durumu tahayyül bile edemiyorum. Bu insanlar ya benim çocuğum olsaydı diye düşünüyorum." 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 101
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu savaşın suçlusu tamamen Zelenski'dir. Zamanında Rusya ile yaptığı anlaşmalara uymadı ve halkını ateşe attı. Kapı komşunu hiçe sayarak Avrupa'ya tamamen yönelemezsin. Yeraltı kaynaklarını Avrupaya peşkeş çektireceksin ve Amerika'ya Rusya'nın dibinde üst vereceksin. Kendisi dizi artisliğinden başkan olduğundan, ülke nasıl yönetilir bilmiyor.
    Cevapla
  • pirana61 2 yıl önce Şikayet Et
    yahudiler genel işi savaş çıkarmaktır zelenski de onu yaptı
    Cevapla
  • Nevzat 2 yıl önce Şikayet Et
    Zelenski gittiği anda barış olur , zelenski Ukrayna yı kırdırıyor ve başka devlet ileride savaşa çekiyor ,
    Cevapla
  • pirana61 2 yıl önce Şikayet Et
    yYAHUDİNİN OLDUĞU YERDE HER ZAMAN BİR BİT YENİĞİ VARDIR ZELENSKİDE YAHUDİDİR
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Zelensky denen tiyatrocu tıpkı 1.Dünya savaşında, 2.dünya savaşında olan bazı figüranlar gibi siyonist kafir iblis nahudilerin verdiği rolü oynuyor.Zaten natoya yanaşması bile siyonist kafir iblis nahudi projesi. Yoksa Ruslar neden saldırsınki.Olan garibanlara ve mazlumlara olacak. Türkiyemizin çok uyanık olması lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı