ABD'den Kremlin Sözcüsü Peskov ve Rus oligarklara yaptırım

Beyaz Saray, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ile bazı Rus oligarkları yaptırım listesine aldıklarını ve bu kişilere vize yasağı getirdiklerini duyurdu.

GİRİŞ 03.03.2022 23:49 GÜNCELLEME 04.03.2022 10:30
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, "ABD, ortak ve müttefikleriyle koordinasyon içinde Ukrayna'ya yönelik zalim işgaline rağmen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e desteğini sürdüren Rus elitlere ve aile üyelerine yaptırım uygulamaya devam ediyor." ifadesine yer verildi.

Yaptırım getirilen kişilerin ABD finans sisteminden koparılacağı, ABD'deki mal varlıklarının dondurulacağı ve gayrimenkullerini kullanmalarının yasaklanacağına işaret edilen açıklamada, ABD Hazine Bakanlığının bu kişilerin yargılanması ve mal varlıklarına el konulması için ABD Adalet Bakanlığıyla istihbarat paylaşımı yapacağı belirtildi.

Açıklamada, Rusya'nın en zengin kişilerinden olan ve Putin'in yakın arkadaşı olan Özbek asıllı iş insanı Alişer Usmanov'un yaptırım listesine alındığına işaret edilen açıklamada, Usmanov'un dünyanın en büyükleri arasında yer alan yatına son dönemde Almanya tarafından el konulduğu anımsatıldı.

Kremlin Sözcüsü Peskov'un Putin'in propagandasının en büyük aracı olduğu ve listeye alındığı aktarıldı.

Özbek asıllı Rus milyarder Alişer Usmano'un tahmini değeri 350 ila 500 milyon dolar arasında bir maliyeti olduğu tahmin edilen M-IABU kuyruk numaralı jetine de bloke kondu

WAGNER'İN YÖNETİCİSİ OLDUĞU İDDİA EDİLEN PRİGOZHİN YAPTIRIM LİSTESİNDE

"ABD 19 oligark ve 47 aile üyesine vize yasağı uygulayacak." ifadesine yer verilen açıklamada, Rusya destekli Wagner Grubu'nun yöneticisi olduğu iddia edilen ve "Kremlin'in aşçısı" olarak da bilinen Yevgeniy Prigozhin'in 3 şirketi, eşi, kızı ve oğlunun da yaptırım listesine alınması dikkati çekti.

Yaptırım listesine alınan diğer oligarklar arasında ise Rus iş adamı ve eski Federal Güvenlik Servisi (FSB) çalışanı Nikolay Tokarev, Rus devlet savunma sanayi şirketi Rosteh'in Başkanı Sergey Çemezov, Eski Rusya Başbakan Yardımcısı İgor Şuvalov, Rus iş insanları Boris Rotenberg ve Arkadiy Rotenberg ve aile üyeleri yer alıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • ibrahim açıksöz 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika 1. ve 2. dünya savaşında en sonunu bekledi zayıflayan rakiplere karşı kazandı ve bugün süper güçse bunun sayesinde süper güç 100 yıldır sömürüyor maglup devleri ama artık çok borcu var yine bir dünya savaşına ihtiyacı var yeni devletler bulması lazım sömürmek için ve dünya nüfusunu azaltması gerekiyor amacına ulaşması için virüsle ulaşamadı savaş gerek 3 ülkeye fransa-ingiltere-amerika çökecek yerler arayışındalar.
    Cevapla
  • HEREDOT CEVDET 2 yıl önce Şikayet Et
    İşte şimdi bittiniz olum....bunlar tecrübe olsun, ne diyor reis kendi bağımız kendimiz kesmeniz lazım....
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Petrolde bagimli olduktan sonra isimiz zor.
    Cevapla
  • Elâzığ 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD evde rus salatasını yasakladı bir bu kalmıştı yaptıkları hep salata
    Cevapla
  • Deli 2 yıl önce Şikayet Et
    abd usakligina gerek yoook biz bu savasta tarafsisiz.....pkk 2000 ucak 50 000 tir silahi verenlere dolayli veya direkt usaklik etmeyelim ...dunyasin eskiyasi abd dir rusya degil..savas kabul edilemez..ama abd verdigi hic bir sozu tutmaz...
    Cevapla
  • Türk men 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimin umurunda.şovunuz batsın.sizin gizliden bir hesabınız vardır.dünyaya komedi savaşınıda göstermiş oldunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten 45 üründe büyük indirim
Kassam Tugayları keskin nişancıları Cibaliye mülteci kampındaki İsrail askerini öldürdü