70 Japon, Rusya'ya karşı savaşmak için Ukrayna'da

Japonya'da çoğu eski Öz Savunma Kuvvetleri (SDF) üyesi 70 kişi, Ukrayna'nın Tokyo Büyükelçiliği'nin, Rus güçlerine karşı savaşılması çağrısına olumlu cevap verdi.

70 Japon, Rusya'ya karşı savaşmak için Ukrayna'da
70 Japon, Rusya'ya karşı savaşmak için Ukrayna'da
GİRİŞ 04.03.2022 09:14 GÜNCELLEME 04.03.2022 09:14
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin hafta sonu, Rusya'ya karşı oluşturulacak "uluslararası lejyonun" parçası olmaları için yabancılara yönelik çağrısının etkisi sürüyor.

YAŞLARI 20 İLE 60 ARASINDA DEĞİŞİYOR

Kamu yayıncısı NHK'ye göre, Ukrayna'nın Tokyo Büyükelçiliği, yaşları 20 ila 60 arasında değişen ve çoğu eski SDF mensubu Japon vatandaşı 70 kişi bu çağrıya cevap verdiğini bildirdi.

NEDENİ: SAVAŞI DURDURMA İSTEĞİ

"Uluslararası lejyona" katılmak isteyenlerin gösterdiği sebepler arasında, "Rus güçlerinin Ukrayna'ya saldırılarını affetmeme" ve "bir Japon olarak savaşı durdurmayı isteme" olarak kayda geçtiğine dikkati çekildi.

BÜYÜKELÇİLİK PAYLAŞIMI KALDIRDI

Söz konusu çağrının yer aldığı mesajını sosyal medya hesabı Twitter'dan kaldıran büyükelçilik bunun yerine, sağlık, afet önleme, bilgi iletişim sahalarından gönüllü aradığını kamuoyuna duyurdu.

"UKRAYNA'YA SEYAHATLERİNİZİ DURDURUN" ÇAĞRISI

Kabine Baş Sekreteri Matsuno Hirokazu, düzenlediği basın toplantısında, Japon vatandaşlarına bu çağrıya yönelik, "Dışişleri Bakanlığı bütün Ukrayna'ya yönelik tahliye tavsiyesi yayımladı. Halkın 'amacına bakılmaksızın' seyahatini durdurmalarını istiyoruz" dedi.

LEJYONLARA ÜLKEYE VİZESİZ GİRİŞ HAKKI

Zelenskiy, Ukrayna’ya destek vermek isteyen "yabancı gönüllü savaşçıların ülkeye vizesiz girişini sağlayacak" kararı ay başında imzalamıştı.

Kararda, "1 Mart’tan itibaren, sıkıyönetim dönemi için geçici olmak üzere, Ukrayna Uluslararası Lejyon birliğine katılmak isteyen yabancılar için ülkeye vizesiz giriş rejimi getirilmiştir" ifadesi yer aldı.

ZELENSKİY SAVUNMAYA ÇAĞIRMIŞTI

27 Şubat’ta Zelenskiy tüm dünya vatandaşlarına ve Ukrayna'nın dostlarına seslenerek, Ukrayna'yı ve Avrupa'yı Rus saldırısına karşı savunmaya çağırmıştı.

Yabancıların orduda 2016'dan beri gönüllü savaşabilmesinin mümkün olduğu ülkede, "Ukrayna'nın Bölgesel Savunması için Uluslararası Lejyon" isminde yabancılardan oluşan bir alt birlik oluşturulmuştu.

İlgililerin, ülkelerindeki Ukrayna büyükelçiliklerinin savunma ataşelerine başvurmaları gerektiği belirtilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • CABBAR 2 yıl önce Şikayet Et
    japonun salağıda böyle oluyor demekki.
    Cevapla
  • Türkiye 2023 2 yıl önce Şikayet Et
    Aklı eksikler, geçmişten ders anlamamışlar,, Gaziantep ❤️❤️❤️
    Cevapla
  • Yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Japonların askerî olarak geri gelmesi önemli. Rus ayısını dengeler
    Cevapla
  • azi 2 yıl önce Şikayet Et
    japonlar adalar ile ruslarla aralari acik hiristiyan yada amarikayi koruduklari icin degil
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Konu . avrupa hiristiyanlık oldumu nasılda bir araya gelmeye çalılırsınız. Müslümanlara neden sesiniz çıkmadı işte Allah putini size musallat etti çıkın işin içinden bakalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler