Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Zelenskiy'e suçlama

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in Rusya ve NATO arasında çatışma çıkması amaçladığını söyledi.

GİRİŞ 05.03.2022 15:58 GÜNCELLEME 05.03.2022 16:54
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kırgız mevkidaşı Ruslan Kazakbayev'i Moskova'da ağırladı. İkili, görüşmenin ardından basın toplantısı için kamera karşısına geçti. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in NATO’dan Ukrayna hava sahasını kapatma talebini eleştiren Lavrov, “Sayın Zelenskiy'nin sürekli öfke dolu açıklamaları duruma iyimserlik katmıyor. Hamilerine biraz kaba davrandı ve onları eylemsizlikle suçladı" dedi. Lavrov, "Şöyle bir soru ortaya çıkıyor. Onun umduğu gibi NATO'nun onu savunmamasına çok üzüldüyse demek ki çatışmanın müzakereler yoluyla değil, bu hikayeye NATO'yu dahil ederek çözülmesini umuyordu. Demek ki hala çatışmayı kışkırtma eğiliminde ve hala NATO’yu dahil ederek Rusya-NATO arasında çatışmayı kışkırtmaya çalışıyor. Zelenskiy’in bu militarist çılgınlığı, elbette müzakerelere ihtiyacı olmadığını gösteriyor. Umalım ki bugünkü ruh hali değişsin, sonuçta ruh hallerine göre hareket eden biridir” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın insani koridor oluşturulmasına hazır olduğunu belirten Lavrov, “En başından beri yerleşim yerlerindeki siviller hem de o sırada Ukrayna topraklarına düşen yabancı vatandaşlar için insani koridorlar sağlamaya hazır olduğumuzu belirttik” derken, Rus ordusunun da sivil hedefleri değil, önceden belirlenen askeri hedefleri vurduğunu savundu.

Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerde Ukrayna tarafının çeşitli bahaneler ürettiğini savunan Lavrov, “Ukrayna tarafından en azından bazı bilgiler bekliyor. Müzakerelerin ilk iki turunda olduğu gibi durum oldukça garip görünüyor. Görünüşe göre taraflar sorunların tam çözümü için erken beklenti içinde. Ukraynalı taraf sürekli bazı bahaneler üretiyor gibi. Biz Ukraynalı meslektaşlarımızın da bildiği gibi dün akşamdan beri yeni müzakereye hazırız” ifadelerini kullandı.
Herson makamları tarafından Rusya’nın insani yardımlarının reddedildiğini iddia eden Lavrov, “Rusya Acil Durumlar Bakanlığımız Herson’a insani koridor açıldığında sivil halkın tahliyesi ve insani yardım götürmeye gittiler. Herson yetkilileri bu yardımları reddettiler” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • Vardar 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizin bu oynadığın oyunu insanlık yaşasın diyen erdemli insanlar gördü.Devletimizi yönetenler de gördü cok şükür.Sizin hedefiniz Türkiyeyi savaşa sokmak ve sıcak sular .Rabbim Haçlı oyunlarını bozar inşaallah
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Zelenksi hala abd nin avrupanın güdümünde devam ediyor baştan beri hep böyleydi yazık halkına halkını baştan beri düşündüğünü sanmıyorum kişisel hırslarıyla hareket ediyor yazık
    Cevapla
  • Erğ 2 yıl önce Şikayet Et
    Katil sürüsü, adam devletini,halkını ve başkanlığı kaybediyor onun yerinde kim olsa üçüncü dünya savaşı çıkmasını ister.
    Cevapla
  • Harun 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan haysiyetsiz! Ukrayna babanın malı mı! Bir de utanmadan konuşuyor adi...
    Cevapla
  • adil 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukranya Babasının malı değil ama NATOYU da burnunun dibine sokmaya niyeti yok. Rusyaya haksızlık yapmamak lazım. Rusya isteseydi Kievi şimdiye dek yerle bir ederdi. Roketleri var, Uçak Savaşları var! şimdiye dek kendini geri tutu ama bunu görmek içim göz lazım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı