Angelina Jolie Yemen'deki bir sığınmacı kampını ziyaret etti

Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie, çatışmaların neden olduğu insani felakete dikkati çekmek için geldiği Yemen'de bir sığınmacı kampını ziyaret etti. Jolie, kampta yerlerinden edilmiş Yemenli kadınlarla sohbet etti.

Angelina Jolie Yemen'deki bir sığınmacı kampını ziyaret etti
Angelina Jolie Yemen'deki bir sığınmacı kampını ziyaret etti
GİRİŞ 07.03.2022 12:47 GÜNCELLEME 07.03.2022 18:51
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (UNHCR) Yemen ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi aktris Angelina Jolie Yemen'e yaptığı ziyarette ilk durağı  Lahic kentindeki bir sığınmacı kampı oldu.

Jolie, geçimlerini sağlamak için mücadele veren yerlerinden edilmiş Yemenli kadınlarla sohbet etti.

YEMEN'DEKİ MÜLTECİ KAMPINI ZİYARET ETTİ

UNHCR açıklamasında, Lahic kentinde çatışmalardan kaçmak için evlerini terk ederek yine kentin başka bölgelerine sığınmak zorunda kalan 35 ailenin şu an oldukça zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiği bilgisi paylaşıldı.

"BARIŞA İHTİYAÇ DUYAN İNSANLAR İÇİN YEMENDEYİM"

Angelina Jolie, Yemen'deki çatışmaların neden olduğu insani felakete dikkati çekmek için dün bu ülkeye gelmişti.

Jolie, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "Ukrayna'daki vahşete tanık olmaya, çatışmaya son verilmesi ve insani yardımların ulaşması çağrısında bulunmaya devam ederken, barışa umutsuzca ihtiyaç duyan bu insanlara destek için Yemen'deyim" ifadelerini kullanmıştı.

YEMEN'DEKİ İNSANİ KRİZ

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Ülkede 7 yıldır süren çatışmalarda yaklaşık 377 bin kişi yaşamını yitirdi. Dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer alan Yemen'de iç savaş nedeniyle büyüyen insani kriz ise korkunç boyutlara ulaştı.

Ülkede temiz suya erişimin olmaması, yetersiz beslenme, ilaç ve tıbbi malzemelerdeki eksiklik gibi nedenler de kolera başta olmak üzere salgın hastalıklara davetiye çıkarıyor.

BM Genel Sekreteri Sözcüsü Stephane Dujarric, İsveç ve İsviçre hükümetlerinin ev sahipliğinde 16 Mart'ta Yemen için bir bağış konferansı yapılacağını duyurmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • soru 2 yıl önce Şikayet Et
    bu kadin cok tehlikeli
    Cevapla
  • Dede 2 yıl önce Şikayet Et
    Meyve agaçi tarım romonuv koyunu afrikaya getirip uretilmeli öğretmeliyiz yemen su kuyusu olan yerler petrol bile cikiyor yol göstermek lazım çözüm var çalışıp yapsınlar yardım da şart ayaklar üzerine duranakadar denizden boru hattı çekilip göl yapılıp balık beslenmeli yavru balıkta olur
    Cevapla
  • Plastik tip 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadın müslümanları kötüleyen çizgi filmlerin yapımcılığını üstleniyor. Faydasız ve kötü niyetli , yapmacık plastik bir karakter
    Cevapla
  • yaz 2 yıl önce Şikayet Et
    BM yardım yerine yine bunu göndermiş. Oraya göndereceği yardımı inşallah bunun ziyareti için harcamıyordur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"