Rusya'dan son dakika açıklaması! Şartları sıraladılar: Anında operasyonları durdururuz...

Rus ordusunun Ukrayna'daki saldırıları devam ederken Kremlin Sözcüsü Peskov'dan son dakika açıklaması geldi. Peskov, Rusya'nın şartlarını sıralayarak yerine getirilmesi halinde operasyonların anında durdurulacağını duyurdu.

Rusya'dan son dakika açıklaması! Şartları sıraladılar: Anında operasyonları durdururuz...
Rusya'dan son dakika açıklaması! Şartları sıraladılar: Anında operasyonları durdururuz...
GİRİŞ 07.03.2022 16:20 GÜNCELLEME 14.03.2022 17:06
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Reuters haber ajansına demecinde, Kiev’in, şartlarını yerine getirmesi hâlinde Rusya’nın Ukrayna’daki özel askeri operasyonu anında durdurmaya hazır olduğunu söyledi.

KREMLİN SÖZCÜSÜ, SALDIRILARIN DURMASI İÇİN ŞARTLARI SIRALADI

Peskov, bunu Ukrayna tarafına ilettiklerini de belirtti. Kremlin Sözcüsü, Rusya’nın şartlarının neler olduğu sorulduğunda; Ukrayna tarafından askeri operasyonlarına son vermesini, tarafsız bir ülke olarak kalacağını anayasasını değiştirerek ‘sabitlemesini’, Kırım’ı Rusya’nın parçası olarak tanımasını ve Donetsk ile Lugansk halk cumhuriyetlerini bağımsız topraklar olarak tanımasını istediklerini söyledi.

UKRAYNA'NIN TARAFSIZ ÜLKE OLMA ŞARTLARI

Kremlin Sözcüsü, Ukrayna’nın tarafsız ülke olması şartlarına ilişkin, “Anayasalarında, Ukrayna’nın herhangi bir blokta yer almayı reddedeceğine dair düzenlemeler yapmalılar. Bu sadece anayasa üstünde yapılacak değişikliklerle mümkün olabilir” ifadelerini kullandı.

Peskov, Ukrayna’dan toprak alma niyetinde olmadıklarını kaydederek, "Ukrayna’nın militarizmden arındırılmasını tamamlamak üzereyiz. Bu süreci tamamlayacağız. Ancak esas olan Ukrayna’nın askeri eylemlerine son vermesidir. Askeri operasyonlarına son vermeliler ve bunun sonrasında kimse ateş etmeyecek." dedi.

Kremlin Sözcüsü şöyle devam etti: 

“Ukrayna’nın bir blokta yer almayacağına ilişkin anayasal düzenlemeler yapmalılar. Kırım’ı Rusya toprağı olarak tanımaları ve Donetsk ile Lugansk’ı bağımsız devletler olarak tanımaları gerektiği konusunda da konuştuk. Hepsi bu kadar. (Bu şartlar yerine getirilirse) operasyona anında son verilecek.”

UKRAYNA-RUSYA MÜZAKERE GÖRÜŞMELERİNİN 3. TURU BU AKŞAM YAPILACAK

Kremlin Sözcüsü’nün Reuters haber ajansına yaptığı bu açıklamalar, Rusya-Ukrayna barış görüşmelerinin bugün gerçekleşecek üçüncü turu öncesine denk geldi.

Birincisi 28 Şubat, ikincisi 3 Mart’ta düzenlenen barış görüşmelerinde şimdiye dek somut bir sonuç alınmış değil. İkinci tur görüşmelerinde taraflar, sadece sivillerin tahliyesi için insani koridorlar oluşturulması konusunda anlaşabilmiş, bu koridorlar oluşturulurken geçici ateşkes uygulanması olasılığını da dışlamamışlardı.
 

YORUMLAR 91
  • hakkı 2 yıl önce Şikayet Et
    Kırım bağımsız bir ülke olmalı
    Cevapla
  • Anlaşıldı 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna'nın NATO ve ABD eksenine girmesi Rusya ve bölge için büyük tehlike, yalnız, Ukrayna'nın Rus işgaline uğraması ondan daha büyük tehlike, madem öyle, Ukrayna ne Rusya, ne ABD eksenine katılsın, ABD ve Rus baskısından kurtulsun, Bölkedeki savaş bir abd Rus savaşıdır
    Cevapla
  • Realite 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ve Abd Ukraynayi o kadar askeri ve ekonomik gücüne rağmen küçük desteklerle ne kadar ayakta tutabilirdi?Bu durumda bu senaryonun son bölümünde Avrupanin yetişmiş genç nüfus ihtiyacı mültecilerle büyük oranda kapanır Rusya bölgede istediğini alır.Petrol doğal gaz altın fiyatlari uçar dedik ilk günden beri uçtu..Peki bunlar kimlerde var?Ortada..Hem ihracatçı Abd hem Rusya hem dolayli olarak avrupa kazanır.Ayrica bir özel statüyle gaz anlaşması yapılır Avrupaya,Ambargolar gevşetilir ,kaybeden Ukrayna halki devleti bayraği ve onlarla işbirliği yapan diğer ülkeler olur.
    Cevapla
  • ihtiyar 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusyanın yorulduğuna ilk resmi işaret bu olsa gerek, şimdi rezillikten vezirlik çıkarmak için akıllarınca silahsız tarafsız ülke şartı koyuyorlar, bu şart onların ödül istemesi gibi bir durum, şuan rusyaya yapılacak en kötü şey çatışmaların devam ettirmesine sebep olmak, sonrası zaten çorap söküğü gibi, zirvedenn inişe geçiş yılları başlamış olacak.
    Cevapla
  • Terakki 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya bastan beri aynı şeyi söylüyordu. Abd ye yanasma, taraf olma, yeni bir sey değil. Siz biraz Fransiz mi kaldınız ne...
    Cevapla
  • Bünyamin 2 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş votkayı fazla kaçırmış anlaşılan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi