Ukrayna-Rusya savaşında beklenmeyen gelişme! İstifa depremi!

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşın 12’inci gününde cephe hattının iki tarafından da son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Rusya’nın bu savaştaki tek ve en büyük destekçisi Belarus ise bir istifa haberiyle çalkalanıyor.

Ukrayna-Rusya savaşında beklenmeyen gelişme! İstifa depremi!
Ukrayna-Rusya savaşında beklenmeyen gelişme! İstifa depremi!
GİRİŞ 08.03.2022 00:38 GÜNCELLEME 08.03.2022 15:48
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Belarus Savunma Bakan Yardımcısı Tümgeneral Viktor Gulevich, istifasını açıklayarak hem ülkesini hem de dünyayı şaşkına çevirdi. Adı yaptırım listelerine de girmiş olan Gulevich, Rus işgalini destekleyemeyeceğini açıklayan bir istifa mektubunu üstlerine ileterek görevinden ayrıldı.

YAPTIRIM LİSTESİNE ALINMIŞTI

Belarus ordusunun işgale yardım ettiğini iddia eden İngiltere bir grup üst rütbeli Belarus subayını ve devlet görevlisini yaptırım listesine almıştı. Viktor Gulevich’in isminin de bu listede yer aldığı biliniyor.

Belarus ordusunun Genelkurmay Başkanı da olan Tümgeneral Viktor Gulevich, ordudaki askerlerin Rus işgalinde yer almayı reddettiklerini söyleyerek Belarus’un tek bir tabur bile oluşturamadığını itiraf etti.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 32
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Malesef yalnış tercüme - ana dili Rus birine okutum. Istifa ile alakasi yok.
    Cevapla
  • Can 2 yıl önce Şikayet Et
    Sorun yok zaten kendisi ingilizler ile de çalışıyor idi. İngiltere de ki mallarına el konulmasın diye U dönüşü yapmış. İki taraf arasında kalınca en iyi yol istifa..
    Cevapla
  • helal 2 yıl önce Şikayet Et
    büyük komutan böyle olur dünya seni unutmayacak.
    Cevapla
  • yıldız ü 2 yıl önce Şikayet Et
    15 temmuz’u unuttunuz; kurtuluş savaşı’nda rusların yardımıyla gazi paşamız yunanları anadoludan attı ve yeni turkıyeyi kurdu . ruslar silah yardımında bulunmasalardı şimdi tuncay veya fransizca yada ingilizce konuşacaktık. sizdeki bu iki yüzlülük ve avrupa amerika yalakasını anlıyamıyorum.pkk’nin kampları avrupa’da değilimi. fetöcüler nerede barınyorlar. benim bildiğim rusya’da değiller. türkiye yemek sıkıntısı çekiyor 30 gemiyi kim gönderiyor avrupa’mı.amerikamı.velhasıl nankörlükte yarışıyorsunuz.saygılarımla
    Cevapla
  • Erkan 2 yıl önce Şikayet Et
    bazı şeyleri doğru söylüyorsun ama bilmediğin şeyler var biz kurtuluş saavaşını iman gücümüzle kazandık ,Türk hic bir zaman esareti kabul etmez,ATATÜRKÜN Dediği gibi asil kanda mevcuttur,bizi kabile devletleriyle karıştırma
    Cevapla
  • özmuşlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence de....
    Cevapla
  • keamu 2 yıl önce Şikayet Et
    Aferin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Ayağın kesilmeli' denilmişti! Türkiye’de ilk olan tedavi ile artık yürüyebilecek
Nekbe'nin yaralarını sarabilecekler mi?