Macron'un ilk mitinginde "soruların seçmene önceden dağıtılması" alay konusu oldu

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'nun nisanda yapılacak cumhurbaşkanı seçimi öncesi ilk mitinginde soruların önceden hazırlanarak seçmene dağıtıldığı ortaya çıktı.

Macron'un ilk mitinginde "soruların seçmene önceden dağıtılması" alay konusu oldu
Macron'un ilk mitinginde "soruların seçmene önceden dağıtılması" alay konusu oldu
GİRİŞ 08.03.2022 18:24 GÜNCELLEME 08.03.2022 22:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

France Inter radyosunun haberine göre, rakipleriyle tartışmak yerine Fransız halkıyla diyaloğu tercih ettiğini söyleyen Macron, seçim kampanyasına Paris'in Poissy banliyösünde yaklaşık 250 kişinin katıldığı bir etkinlikle başladı.

SORULARIN ÖNCEDEN DAĞITILDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Fransa Cumhurbaşkanı'nın destekçilerinden Karl Olive’in belediye başkanı olduğu Poissy’deki etkinlikte, Macron'a yapmacık bir ilginin gösterilmesi ve sözlerinin sık sık alkışlarla kesilmesi gazetecilerin dikkatinden kaçmadı.

Haberde, soru cevap şeklinde organize edilen etkinlikte Macron’a seçmen tarafından yöneltilen soruların önceden dikkatli şekilde hazırlandığı ve yazıldığı, her soruyu kimin soracağına dair kağıtların katılımcılara dağıtıldığı fotoğraflarıyla paylaşıldı.

Cumhurbaşkanının en yakın rakiplerinden Ulusal Birlik (RN) partisinin lideri Marine Le Pen, rakipleriyle tartışmayı reddeden Macron’un halkıyla diyaloğunun da önceden dikkatlice hazırlandığını belirterek, "Demokrasimiz gerçek tartışmaları hak ediyor. Macroncu tiyatrolar yetti artık!" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı adaylarından Jean Lassalle de Poissy’ye gittiğini ve salona girmek istediğini ancak içeri alınmadığını aktararak, "Demokrasi çok yaşa! Kampanyasına çok sert başladı. Çok da kamusal olmayan bir kamusal tartışmayla." yorumunu yaptı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Rotterdam 2 yıl önce Şikayet Et
    aynisini yasadim canli olarak, onceden sorular soruluyor cevaplar toplandiktan 1 ya 2 hafta sonrasiydi kursuden cevaplandi. bunu bilipte soru sormaya gerek bile suymuyor insan. anladimki bunlar yonetici degil anca soytari. yer hollanda
    Cevapla
  • Mantıklı olalım 2 yıl önce Şikayet Et
    Eyyyy batılı hayranları ... Görün bakalım nerede ifade özgürlüğü, nerede demokrasi varmış. Adamlar % 25 ile iktidara gelip istedikleri yasaları çıkarır bizim % 50 den fazla oyla seçilen Cumhurbaşkanımızı onlara baş eymiyor diye devirmek isterler. Batıya iyi görünmek, onların sömürdüğü paralardan birazcık koklayabilmek için vatanımızı milletinizi satıyorsunuz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?