İngiltere: Ukrayna'ya hava savunma füzesi hibe etmeyi değerlendiriyoruz

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Ukrayna'ya hava sahasını Rus saldırılarından korumasına yardımcı olmak için uçaksavar füze hibe etmeyi değerlendirdiklerini belirterek, bu sistemin "savunma silahları" tanımı içinde kalacağını açıkladı.

İngiltere: Ukrayna'ya hava savunma füzesi hibe etmeyi değerlendiriyoruz
İngiltere: Ukrayna'ya hava savunma füzesi hibe etmeyi değerlendiriyoruz
GİRİŞ 09.03.2022 17:13 GÜNCELLEME 09.03.2022 17:13
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Avam Kamarasında Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin yaptığı konuşmada, İngiliz istihbaratının, Rusya'nın askeri hedeflerinden sadece birinde başarılı olduğunu ve Herson'u ele geçirdiğine inandığını belirtti.

Sahadaki durumun "vahim" olduğu değerlendirmesinde bulunan Wallace, Rus ordusunun, Mariupol gibi şehirleri kuşatmasına rağmen kontrol etmediğine dikkati çekerek, Rusya'nın havadaki hakimiyetinin Ukrayna hava savunması tarafından engellendiğini ifade etti.

220 MİLYONLUK İNSANİ YARDIM

Bakan Wallace, İngiltere'nin tanklara karşı savunma kapsamında Ukrayna'ya daha fazla savunma silahı gönderdiğinin, İngiliz hükümetinin insani yardım miktarını 220 milyon sterline çıkaracağının da altını çizdi.

Ukrayna'nın Rus hava saldırılarını bastırma yeteneğini sürdürmesinin hayati önem taşıdığını vurgulayan Wallace, açıklamalarına şunları ekledi:

"Ukrayna'nın taleplerine yanıt olarak hükümet, STARStreak yüksek hızlı hava savunma füzelerinin hibe edilmesini değerlendirme kararı aldı. Bu sistemin savunma silahları tanımı içinde kalacağına ancak Ukrayna kuvvetlerinin hava sahasını daha iyi savunmasına izin vereceğine inanıyoruz. Yaptığımız her şey, savunma sistemleri tedarik etme kararına bağlı ve stratejik düzeye tırmanmayacak şekilde ayarlandı."

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • deniz 2 yıl önce Şikayet Et
    Patriotlarıda Polonya ya gönderin malum adamların ülkesi işgal altında, komikler
    Cevapla
  • Mardinli Nesrin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bebek katili diktator esad ve ortağı rusya ile İran Suriye de milyonlarca masum insanı katletmistir Şimdide aynısını masum Ukrayna halkına yapmaktadırlar
    Cevapla
  • mali 2 yıl önce Şikayet Et
    savaş çıkmadan önce verseydiniz şimdi şehirler yerlebir olmuş verseniz neyazar iki yüzlü batı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı