Barış Pınarı Harekatı bölgesinde bir okul daha kapılarını eğitime açtı

Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ilçesinde bir ortaokul daha kapılarını eğitime açtı.

Barış Pınarı Harekatı bölgesinde bir okul daha kapılarını eğitime açtı
Barış Pınarı Harekatı bölgesinde bir okul daha kapılarını eğitime açtı
GİRİŞ 09.03.2022 18:30 GÜNCELLEME 09.03.2022 18:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde, ABD merkezli Baitulmaal Derneği ve Suriyeli Ensar İnsani Yardımlaşma (EIYD) Derneğinin katkılarıyla Tel Abyad'da tadilatı tamamlanan bir okul daha eğitime kazandırıldı.

Böylece Barış Pınarı Harekatı'yla YPG/PKK'lı teröristlerden temizlenen Tel Abyad ilçesinde, Türkiye'nin desteğiyle bakımı tamamlanarak hizmete giren okul sayısı 35'e yükseldi.

Tel Abyad ilçesinde ortaokulun açılış törenine Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Vali Yardımcısı Oğuzhan Erdi Atak, Baitulmaal Temsilcisi Yusuf Abdullah, EIYD Temsilcisi Hayyal Hayyal, Tel Abyad Milli Eğitim Müdürü Mukri Hac İmam ve Tel Abyad Yerel Meclis Başkanı Salih Hac Abdullah katıldı.

Okulunun bölge halkı için hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Vali Erin, Baitulmaal ve Suriyeli hayırsever derneklere katkılarından dolayı teşekkür etti.

Heyet, kurdele kesiminden sonra okulu gezerek öğrencilere hediye dağıttı.

"SANKİ YENİDEN İNŞA EDİLMİŞ"

7. sınıf öğrencisi Muhammed Hammadi, AA muhabirine, onarımdan önce duvarların delik deşik olduğunu, okul içinde tüneller açıldığını söyledi.

Yeni, temiz ve renkli bir okula kavuştuğu için mutlu olduğunu dile getiren Hammadi, büyüyünce doktor olmak istediğini belirtti.

Bir başka 7. sınıf öğrencisi Manar Şuveyh, onarımdan önce okuldaki hasardan dolayı eğitimin yapılabileceği bir yerin olmadığını ifade ederek "Okul sanki onarılmış değil yeniden inşa edilmiş. Pencere, yazı tahtaları, sandalyeler her şey ve her yer yeni ve temiz" dedi.

BÖLGEDE ONARIM YAPILIYOR

Tel Abyad Milli Eğitim Müdürü Mukri Hac İmam, bakımı tamamlanan Tel Abyad Şarki Okulunun eğitime kazandırılmasında katkısı olan herkese teşekkür etti.

İlçede onarımı tamamlanan okul sayısının 35'e yükseldiğini aktaran İmam, okuldaki 14 sınıfta 400 ortaokul öğrencisinin eğitim göreceğini söyledi. İmam, ilçede 8 okulda daha bakım ve onarım çalışmalarının sürdüğünü aktardı. İmam bugün açılanın son okul olmayacağını, aşamalı şekilde onarımı biten okulların eğitim vermeye başlayacağını söyledi.

Tel Abyad'da 300 okulda 32 bin, Rasulayn'da 160 okulda 15 bin 30 öğrenci eğitim alıyor.

Tel Abyad ilçesi, Türkiye'nin Ekim 2019'da gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'nın işgalinden kurtarılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • şarki 2 yıl önce Şikayet Et
    batılı sanatçılar ukraynaya yardım için elini cebine attı bizim geççek hadi bakalım sanatçılarının cebinde akrep var. Umurlarında değil bizim coğrafyadaki sorunlar bi de ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanına ve onu seçen seçmene kafa tutuyorlar dandik şarkıları ile.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Tunç'tan mülakat açıklaması: Büyük bir yalan...
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi