Beyaz Saray: Rusya Ukrayna'da kimyasal silah kullanabilir

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rusya'nın, Ukrayna'da ABD'nin kimyasal ve biyolojik silah ürettiği iddialarını reddederek, Rusya'nın Ukrayna'da kimyasal ya da biyolojik silah kullanabileceği uyarısında bulundu.

Beyaz Saray: Rusya Ukrayna'da kimyasal silah kullanabilir
Beyaz Saray: Rusya Ukrayna'da kimyasal silah kullanabilir
GİRİŞ 10.03.2022 08:04 GÜNCELLEME 10.03.2022 12:00
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Ukrayna'da ABD'nin biyolojik silah laboratuvarları olduğu ve kimyasal silah geliştirdiği şeklindeki yanlış iddialarını not aldık. Çin'in de bu komplo teorilerini dile getirdiğini görüyoruz. Bunun akla hayale sığacak bir tarafı yok" ifadesini kullandı.

Bu iddiaların da Rusya'nın uzun dönemli dezenformasyon kampanyalarından biri olduğunu belirten Psaki, ABD'nin Kimyasal Silahlar Anlaşması ve Biyolojik Silahlar Anlaşmasındaki yükümlülüklerini yerine getirdiğini ve bu tür silahları geliştirmediğini vurguladı.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki

SURİYE VE NAVALNIY ÖRNEĞİ

Psaki, Rus muhalif Aleksey Navalniy'ın zehirlenmesinde kimyasal silah kullanan ülkenin Rusya olduğunu belirterek, "Suriye'de sürekli kimyasal silah kullanan Esed rejimini desteklemeye devam eden de Rusya, uluslararası hukuk yok sayarak uzun süredir biyolojik silah geliştiren de Rusya" değerlendirmesinde bulundu.

Tüm bunların Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik savaşı için ürettiği bahaneler olduğunu savunan Psaki, "Rusya şu anda da yanlış iddialarda bulunuyor ve görünen o ki Çin de bu propagandayı destekliyoruz. Şimdi Rusya'nın Ukrayna'da kimyasal ve biyolojik silah kullanma ya da bu silahları kullanmak için yanıltma operasyonu düzenleme ihtimaline karşı hepimiz gözümüzü açık tutmalıyız" uyarısında bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 85
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika kullanır Rusya'nın üstüne atabilir. Irak'ta olduğu gibi
    Cevapla
  • M.T 2 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki kendisi kullanacak şimdiden yol yapıyor. Herkes aynı fikirde kimin ne yapacağını milletimiz önceden kestiriyor. Anglo-saksonlar dünyayı ateşe attı belki çok geç kalındı. Yunanistan yığınağı, "Kırımı kurtarma operasyonu" emirleri , sorosçuçocuklarının ukraynayı dizayn etmesi bir çok kışkırtma ile putini tuzağa çektiler. Geri dönülemez nokta geçildi mi geçilmedi mi? Stratejistlerimize, diplomatlarımıza çok iş düşüyor. Yeni ticari pazarlar için Ticaret Bakanlığımıza da...
    Cevapla
  • Okuyucu 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Abd nin ukraynadaki laboratuvarlarını açıklayın deyince ortaya çıktı bu söylem.
    Cevapla
  • Haci Halil Yurtsever 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD bu isi iyi bilir
    Cevapla
  • Kenan 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD kendini hazır hissediyor anlaşılan kimyasal silah bahanesi ile Rusya'ya topluca savaş ilan edebilir natoyu kullanmaya çalışacak gerekirse kendisi kimyasal atarak savaşa bahane ile natoyu sokabilir kendisi uzaktan destekle bütün ülkeleri zayıflatarak kendini dünyanın tek hakimi konumuna tekrar yükseltmek istiyor. Ama bu durumda çin ve hindistan daa ABD gibi güçlü kalacak bakalım ne yapacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!