Savaşın ortasında kalan 4 kardeşe Türk otobüs şoförü sahip çıktı

Ukrayna'da çatışmaların ortasında kalan 4 kardeş, Türk otobüs şoförünün dikkati ve Dışişleri Bakanlığı'nın da yardımıyla, tatil için geldiği Antalya'dan savaş nedeniyle dönemeyen annelerine kavuşacak.

GİRİŞ 11.03.2022 22:37 GÜNCELLEME 12.03.2022 14:03
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Rusya'nın saldırısı nedeniyle Ukrayna'da binlerce aile ülkeyi terk etmek zorunda kalırken çatışma ortamından en çok çocuklar etkileniyor.

Anneleri savaştan önce Türkiye'ye geldiği için Harkiv'de alzaymır hastası dede ve anneanneleriyle kalan, yaşları 5 ile 12 arasında değişen 4 kardeş evleri bombalanınca bir süre sığınakta barındı.

Daha sonra dede, anneanne ve çocuklar ülkeden ayrılmak için Lviv'deki tren istasyonuna geldi. Tahliye için bölgede bulunan otobüs şoförü Beyhan Antepli, istasyonda ağlayan çocukları gördü.

4 KIZ ÇOCUĞU TÜRK ŞOFÖRE EMANET EDİLDİ

Çocukların dede ve anneannesi, Antepli'nin temasa geçtiği Dışişleri yetkililerinden torunlarının kızlarıyla buluşturulmasını istedi.

4 kız çocuğu şoför Antepli'ye emanet edilerek otobüse bindirildi. Çocuklar tahliye edilen diğer Türk vatandaşlarıyla Kapıkule Sınır Kapısı üzerinden Türkiye'ye geldi.

Çocuklar önce İstanbul'a oradan da Antalya'ya giderek annelerine kavuşacak.

ÇOCUKLARI AĞLARKEN GÖRDÜM

Şoför Antepli, tren istasyonunda küçük kızların ağlamasından çok etkilendiğini anlattı.

Kızların yanında bulunan dedenin Alzheimer hastası, büyükannenin de çok yaşlı ve yorgun olduğu için ne yapacaklarını bilmediğini aktaran Antepli, şunları kaydetti:

"Tren istasyonunda 4 ufak çocuğu ağlarken görünce ister istemez yardımcı olmak istedim. Dedesi rahatsızdı, hastasıymış, anneanne de çok yaşlı ve yorgundu. Dışişleri Bakanlığını aradım, Allah razı olsun hemen yardımcı oldular, Türkiye'ye kadar getirdim. İnşallah çocukları annelerine kavuşturacağız.

Çocuklar 4-5 gündür yoldalarmış istasyonda karşılaştığımda, 2 gün de bizim Edirne'ye kadarki yolculuğumuz sürdü. Biraz da İstanbul ve Antalya yolculuğu sürecek, çocuklar gerçekten perişan olmuşlar ama anneleriyle kavuşmalarına değecek inşallah."

ÇOCUKLAR GÜNLERCE SIĞINAKTA KALMIŞ

Antepli, çocukların annesiyle iletişim halinde olduğunu, annenin çocuklarını Antalya'da karşılayacağını söyledi.

Çocukların 4-5 gün sığınakta karanlıkta kalmaktan çok etkilendiğini ifade eden Antepli, "Evleri bombalanmış, sığınakta kalmış perişan halde. Yiyecek, içecek yok. Kimse yardım da edememiş. Biz de aldık, bu kadar insanı getiriyoruz, onları da alıp getirdik" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 56
  • semra 2 yıl önce Şikayet Et
    ne olursa olsun çocuklara sahip cıkmaz bizim görevimiz tüm insanlığın görevi çocugun dili dini ırkı olmaz çocuk çocuktur çok şükür gelmişler kurtulmuşlar burada umarım güzel sahip cıkılırlar perişan olmazlar
    Cevapla
  • meryem 2 yıl önce Şikayet Et
    küçük çocukları nasıl bırakıp tatile gidiyor savaş olmasa bile doğru bulmuyorum. hep derim kadın çocuk doğurur ama her kadın Anne olamaz
    Cevapla
  • Soydan Özbay 2 yıl önce Şikayet Et
    Savaşın mağdurları hep çocuklar ve kadınlar. Sanki gerçek suçlular bunlarmış gibi. Bu şoförümüzden de Allah razı olsun. Bizden kim olsa yardım ederdi.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen git sözcü ve cumhuriyet oku
    Cevapla
  • Lahika 2 yıl önce Şikayet Et
    4 küçük çocuğu bırakıp nasıl tatile gitmiş vicdansız kadın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"