'Rusya Ukrayna'da camii vurdu, içeride onlarca Türk vardı' iddiası

Mariupol'de Rus güçlerinin, içlerinde Türklerin de yer aldığı 80'den fazla sivilin sığındığı bir camiyi bombaladığı iddia edildi. Caminin dernek başkanı haberi yalanladı, roketin camiye 700 metre mesafeye isabet ettiğini açıkladı.

GİRİŞ 12.03.2022 13:45 GÜNCELLEME 12.03.2022 15:04
Bu Habere 108 Yorum Yapılmış

TRT World'ün Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Dzheppar'ın açıklamasına dayandırdığı habere göre; Rusya'ya ait askeri güçler Mariupol'deki bir camiyi vurduğu iddia edildi.

Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan anısına yapıldığı ifade edilen "Muhteşem Cami"nde 80'den fazla sivilin olduğu ifade edilirken, aralarında Türklerin de yer aldığı belirtildi.

BOMBA 700 METRE ÖTEYE DÜŞTÜ

Kanuni Sultan Süleyman Camii Dernek Başkanı İsmail Hacıoğlu, bombalama iddiasının gerçek olmadığını açıkladı. Hacıoğlu, roketin camiye 700 metre yakınında bir yere düştüğünü kaydetti. Mahallede bombardımanın devam ettiğini belirten Hacıoğlu, Türklerin tahliye edildiğini söyledi. 

Mariupol Kanuni Sultan Süleyman Camii Dernek Başkanı İsmail Hacıoğlu, "Caminin bombalandığına dair haberler yalan. Bombalar, caminin 700 metre yakınına isabet etti. Camii 4 katlı, betonarme ve çok sağlam bir yapı. Türk vatandaşları ve yakınları camideler" dedi.

Hacıoğlu, caminin vurulmadığını ama böyle bir saldırı ihtimalinin devam ettiğini de sözlerine ekledi. 

Mariupol Belediye yetkilileri dün yaptıkları açıklamada, camide Türkler de dahil 86 kişinin bulunduğunu belirterek yardım istemişti.

Caminin vurulduğu yönündeki iddiayı ortaya atan Ukraynalı Bakan, konuyla ilgili başka bir bilgi paylaşmadı. Rusya tarafı da konunun doğru ya da yanlış olduğuna dair hiçbir açıklama yapmadı.

KAYNAK: TRT WORLD
YORUMLAR 108
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Yadırganacak bir şey yok tabii de, akılda yok...
    Cevapla
  • Poydoros 2 yıl önce Şikayet Et
    Orada camiyi vursa vursa ukrayna vurur veya onu bu savasa kiskirtanlar vurur. Turkiyeyi isin icine sokmak icin. Rusya'nın tek cikisi Türkiye. Camiyi vurmayacagindan degil, vurmak isine gelmez.
    Cevapla
  • hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    bu yalandan sonra, bir dini mabet vurulursa, bunu ukraynalilar yapti izlenimi olusur
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu haber doğru olmasın. Şimdi ukraynaya gider savaşırım.
    Cevapla
  • uygar 2 yıl önce Şikayet Et
    nereyi vururlarsa vursunlar silah yardımı dışında maalesef bu savaşa dahil olamayız. onlarida ancak satabiliriz savaşa hayır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi