Son bilanço açıklandı: 31 Rus taktik taburu savaşamaz duruma getirildi

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "31 Rus taktik taburunun savaşamaz duruma getirildi" ifadelerini kullanarak Rus ordusunun son yılların en büyük kaybını yaşadığını söyledi.

GİRİŞ 12.03.2022 17:41 GÜNCELLEME 12.03.2022 17:41
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları 17 gündür devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy saldırılara değindiği yeni video paylaştı.

Rusya’nın kayıplarına değinen Zelenskiy, "Sevgili Ukrayna vatandaşları. Melitopol şehrinde sabahın erken saatlerinde 2 bin kişi işgalcilere karşı toplanarak eylem düzenledi. İşgalciler Melitopol Belediye Başkanını esir aldılar. Eylemciler Belediye Başkanı’nın serbest bırakılmasını talep ettiler. Onlar bizim topraklarımızda yabancılar. Tüm gece boyunca ortaklarımızla belediye başkanının serbest bırakılması için ne yapabiliriz onu görüştüm" dedi.



31 RUS TABURU SAVAŞAMAZ DURUMA GETİRİLDİ

Zelenskiy, "Rus askerlerinin savaşmamaları için askerlerimiz ellerinden gelen her şeyi yapıyor. Rus ordusunun 17 günde kaybettikleri onlarca yıl kaybettiklerinden daha fazla. Bu kadar süre zarfında daha önce böyle kayıplar vermemişlerdi. Artık birer birer değil, gruplar halinde teslim oluyorlar. 36 tank, 1205 zırhlı askeri araç, 60 uçak, 80’den fazla helikopter ve yüzlerce diğer teknik ekipmanları kullanılamaz hale geldi. Gurur duydukları son teknoloji harikası ekipmanlar imha edildi. İşgalciler bizi askerlerinin sayısıyla ve yaptıkları terör eylemleriyle yenmeye çalışıyor ama başaramayacaklar" ifadelerini kullandı. Zelenskiy, "31 Rus taktik taburunun savaşamaz duruma getirildi" dedi.

EKONOMİLERİ BU SAVAŞI KALDIRAMAYACAK

Rusya ekonomisinin içinde bulunduğu duruma değinen Zelenskiy, "Mariopol’e insani yardım gönderdik. Bu tür yardımları her gün yapmaya çalışacağız. Kilise yöneticilerine Mariopol’de insani koridorları korudukları için teşekkür ederim. Diğer şehirler de insani koridorlar oluşturmak için çalışılıyor. Ruslar bu insani koridorlar boyunca sessizliğini korumalılar. Bunu da yapmazlarsa müzakerelerden ne beklenebilir ki ?Avrupa Komisyonu ile de çalışmaya devam ediyoruz Avrupa Birliği’ne girmek için. Avrupa’dan yeni yaptırım paketi bekliyoruz Rusya’yı barışa zorlamak için. Onların ekonomisinin bu savaşı kaldıramayacağını anlamalılar. Ukraynalılar, akrabalarınıza, birbirinize ve askerlerimize yardım etmeliyiz. Bu bizim olan ve ilerde olacak olan bağımsızlığımız için bir savaştır. Yaşasın Ukrayna" şeklinde konuştu.

YORUMLAR 84
  • misafir yz 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD destek olsaydı ırak suriye ve afganistan düzelirdi nerde ortalığı karıştıran ABD rusyanın gücünü düşürmek için ukraynayı yem olarak kullanıyor
    Cevapla
  • Ülkem 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle rus ordusu nükleer silahları çık tam bir içi geçik karpuz misali rus ordusunun içi boş olduğu herkes gördü allah böyle rezil eder işte ey putin efendi ayı gibi çullanmayla kazanacağını düşünme senden büyük Allah var.
    Cevapla
  • yaşar korkut 2 yıl önce Şikayet Et
    Gelişmiş kapitalizminin yeni faşizmi etnik ve dinsiz bileşimi, NaziW.O resmi siyasi yapı ve jeopolitik ortam tarafından şenlendiriliyor. Milyonlarca yerlerinden yurtlarindan edilen insanların topraklarına Kill Gates ve Rockefeller çökmezse şaşarım. WEF NaziKlaus Schwab :yahudi oyunu. dikkat et hep ukraynayı mazlum gösteriyo. abd ve yanları orda üs vb kurup.rusyaya tehdit olacak uyan millet
    Cevapla
  • Ali ER 2 yıl önce Şikayet Et
    Zelensky OSMANLI hakkında ARTİST olarak, ne kadar edep dışı YALAN Uydurdu ise, bu Harb Başladı-başlıyalı UYDURDUĞU yalanlarla Halkını ALDATMIYA ÇALIŞIYOR. Rusu ne kadar sevmesek de, Putin kendi Ülkesi için Başarılı bır devlet adamı
    Cevapla
  • Memo 2 yıl önce Şikayet Et
    Kafayı yemiş. Ülkesini ateşe verdi ama daha da kahramanlık kesiliyor. Ukrayna da rus olmayanlar göçe zorlanacak ve savaş bitecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
FIFA'dan Süper Lig ekibine transfer yasağı
Ekonomiden güzel haber! Türkiye 20 ülkelik listeden çıkıyor