Almanya F-35 almaya karar verdi

Rusya'nın Ukrayna saldırısı sonrası 100 milyar euroluk savunma bütçesi ayıran Almanya, yaşlanan Tornado jetlerinin yerine, Lockheed Martin tarafından üretilen ABD savaş uçakları F-35'i satın almaya karar verdi.

GİRİŞ 14.03.2022 10:16 GÜNCELLEME 14.03.2022 13:19
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden önce F-18 satın alma niyeti olan Almanya, şimdi F-18'ler yerine F-35 satın almak için Lockheed Martin ile görüşüyor.

Alman haber ajansı DPA'ya konuşan Alman hükümetinden bir kaynak, Berlin yönetiminin yaşlanan Tornado jetlerinin yerine, Lockheed Martin tarafından üretilen ABD savaş uçakları F-35'i satın almaya karar verdiğini duyurdu.

DPA ayrıca, toplam 35 adet F-35'in alınmasının planlandığını belirtti.

Almanya'nın savaş çıkmadan önceki planı F-35 değil F-18 satın almaktı. Hatta Alman Hava Kuvvetleri Komutanı Karl Müllner, kamuoyu önünde açıkça F-35'i desteklediği için 2018'de erken emekliliğe zorlanmıştı.

Almanya, Rusya'nın Ukrayna saldırısı sonrası 100 milyar euroluk savunma bütçesi ayırmıştı.

Avrupa'nın güvenliğinin tehlikeye girdiğini düşünen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Antalya Diplomasi Forumu'nda yaptığı açıklamada, "Tüm üyelerimize bütçelerini artırmaları çağrısında bulunduk. Avrupalı müttefikler savunma bütçelerini artırmalı" demişti.

Alan ülke için büyük bir stratejik üstünlük ve caydırıcılık sağlayan F-35 savaş uçaklarının, nükleer silahları taşıma kapasitesi ve çok yüksek elektronik savaş kabiliyeti bulunuyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 60
  • Anadolulu 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen neymisin be abd,besikte yatan bebek seni anladida ,Zeleneski seni anlayamadi vatanini ve milletini atese atti cok yazik
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 2 yıl önce Şikayet Et
    Onlar karar vermedi. Amerika onların satın almasını emretti onlar da yaptı. Bazıları "Almanya" diye bir devlet olduğunu zannediyor. Almanya; Amerika-Fransa-İngiltere arasında bölüşülmüş, müstemlekeden ibarettir. Kendi kararı diye bir şey yoktur. Öğrenin.
    Cevapla
  • taner hekimoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Nerede mazlumların kanı aksa ,nerede savaş, terör olsa birilerinin kasası doluyor. Hep kasa , afedersiz 5 çete kazanıyor.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    korku kimlere neler yaptırıyor vay be
    Cevapla
  • caner 2 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl bir iniş işte yüksek teknoloji yakalamamız hatta geçmemiz lazım çok okuyarak çok çalısarak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı