Rusya resmen Avrupa Konseyi'nden çıktı

Rusya, çıkarılması için yapılacak oylamaya 2 saat kala Avrupa Konseyi'nden çıktığını duyurdu.

Rusya resmen Avrupa Konseyi'nden çıktı
Rusya resmen Avrupa Konseyi'nden çıktı
GİRİŞ 15.03.2022 21:22 GÜNCELLEME 15.03.2022 21:23
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rusya-Ukrayna savaşında Avrupa'nın yaptırımları devam ediyor. Her geçen gün genişletilerek artırılan yaptırımlara Avrupa Konseyi de eklenmişti. Konseyin Rusya'nın üyeliğini askıya alma kararı sonrası Moskova yönetimi de birlikten çıkma kararı aldı.

Çıkarılması için yapılacak oylamaya 2 saat kala, Rusya'dan son dakika hamlesi geldi.  Rusya, konseyden ayrıldığını duyurdu.

RUSYA, AVRUPA KONSEYİ'NDEN ÇIKTI

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Rusya'ya düşmanca davranan Avrupa Birliği (AB) ve NATO ülkelerinin "Avrupa Konseyi'nin çizgisini ve Avrupa’da ortak insani hukuk alanını ihlal etmeye devam ettiği” ifade edilmiş,  Rusya’nın Avrupa Konseyi’ne katılmayacağının belirtilmişti.

Açıklamada ayrıca "Rusya, örgütün Batı üstünlüğü ve narsisizm platformuna dönüşmesinde yer almayacak" ifadeleri kullanılmıştı.

İLK ADIMI AVRUPA KONSEYİ ATMIŞTI

25 Şubat’ta Avrupa Konseyi'nden yapılan açıklamada, Bakanlar Komitesi'nin, Konseyin tüzüğüne uyumlu şekilde Rusya'nın Komite ve Parlamenterler Meclisi'nde temsil hakkını askıya almaya karar verdiği belirtilmişti.

Açıklamada Rusya'nın Avrupa Konseyi üyeliğinin ve özellikle Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHS) tarafı olmaya devam ettiği ifade edilmiş, Rusya adına AİHM'e seçilen hakimin mahkeme üyeliğinin sürdüğü kaydedilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Capla hama 2 yıl önce Şikayet Et
    En iyisini etmiş
    Cevapla
  • Türkiyem 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah türkiyemize de nasip olur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?