Çin'de korkutan rakam: 30 milyon kişi karantinada!

Çin'de koronavirüs vaka sayısı yeniden yükselişe geçti. 30 milyon insan karantinaya girdiği Çin'den yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarıyla ilgili endişe veren haberler gelmeye başladı.

Çin'de korkutan rakam: 30 milyon kişi karantinada!
Çin'de korkutan rakam: 30 milyon kişi karantinada!
GİRİŞ 16.03.2022 17:49 GÜNCELLEME 16.03.2022 17:55
Bu Habere 108 Yorum Yapılmış

Koronavirüsün ilk görüldüğü ülke olan Çin'de artan vakalar nedeniyle kentler yeniden izolasyona alındı ve 30 milyona yakın kişi bir kez daha karantinaya girdi. Toplu test ve özel giysili görevliler ise sokaklara geri döndü.

2019'un son günlerinde Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünyanın dört bir yanına yayılan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) hayatımızdan çıkacağı gün içine geri sayım sürerken Çin'den kötü bir haber geldi. Ülkede vakalar geçtiğimiz hafta iki yıl aradan sonra yeniden bini aşarak en yüksek sayıya ulaşmıştı.

Çin, salı günü 5 bin 280 Kovid-19 vakası bildirdi. Bir önceki güne kıyasla vaka sayıları yaklaşık iki kat artarken Pekin yönetimi çareyi kentleri kilit altına almakta buldu. Söz konusu karar kapsamında 30 milyona yakın kişi bir kez daha karantinaya girdi.

Ez naz 13 kent karantinaya girdi. 17 milyon nüfuslu Shenzhen şehrinde de kapanma tedbirleri yeniden devreye girdi. Dokuz milyon kişiye ev sahipliği yapan eyalet başkenti Changchun da dahil olmak üzere birçok şehrin sakinlerine 'evde kalın' talimatı verildi. Koruyucu kıyafetler giyen sağlık ekipleri ise ülkenin dört bir yanında toplu testler yapmaya devam ediyor.

OTOMOTİV FABRİKASI DURDU

Çin'de artan vakalar sadece Shenzhen şehrini değil farklı şehirleri de etkiledi. Çin'in kuzeydoğu kesiminde yer alan Jilin eyaleti de artan Kovid-19 vakaları nedeniyle karantinaya alındı. Söz konusu karantina yüzünden dünyanın en büyük otomotiv üreticilerinden Toyota da üretime zorunlu olarak ara verdi. Ağır sanayi merkezi olan Changchun ve çevresinde Çin'in otomotiv üretiminin yüzde 10'u yani yaklaşık 2 milyon adetlik üretim gerçekleştiriliyor.

YORUMLAR 108
  • Salih 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu hastalığın adı Mialji dir corona ya benzemiyor.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne zman covit vaka vefat sayısı düşse Çin'de artıyor ne hikmetse bazılarıda tiyatroya inanıp kalıyor...tiyatro bu...dediği kadar insan olmadı 15 Şubat'ta 309 kişi öldü 95bin vaka vardı tr de 15 marta asi mesafe maske yok 115 vefat 22 bin vaka anlayana
    Cevapla
  • Adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    Sakin inanmayin tekrar bir oyun baslatiyorlar. Dunyaya kazik cakacaklar korksun
    Cevapla
  • Eskimalatyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    İlk korona salgınında neredeyse yaşlı kalmadı. Sadece benim kendi çevremde 3 amca, 1 dede, 1 anaanne, teyzemin eşi, amcamın iki kayınbiraderi, kayınbiraderlerinin eşleri, yine çeşitli hısım ve akraba sayılacak onlarca kişinin ölüm nedenleri korona bu saydıklarımın ölüm aralıkları maksimum 6 ayı geçmez. Halen korona'nın uydurma olduğunu iddia edenler var. Korona'nın uydurma olduğunu iddia edenlerin ya çevrelerinde gerçekten kimse ölmedi. Ya da umursamıyorlar. İnşallah Çin'deki haber yalandır ve bir daha korona ile karşılaşmayız.
    Cevapla
  • Bitmedi mi 2 yıl önce Şikayet Et
    Yine korku senaryoları başladı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...