Zelenskiy Rusya’nın yaptığı teklifi açıkladı... "Bunu fiziksel olarak yapamayız"

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, savaşın durdurulması için Rusya’nın öne sürdüğü şartları ültimatom diye nitelendirerek bunun sadece Ukrayna halkının tamamen yok edildiği durumda mümkün olacağını açıkladı.

Zelenskiy Rusya’nın yaptığı teklifi açıkladı... "Bunu fiziksel olarak yapamayız"
Zelenskiy Rusya’nın yaptığı teklifi açıkladı... "Bunu fiziksel olarak yapamayız"
GİRİŞ 21.03.2022 20:48 GÜNCELLEME 21.03.2022 23:00
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

Zelenskiy, Avrupalı medya kuruluşlarına verdiği röportajda, savaşın durdurulması için Rusya’nın öne sürdüğü şartları değerlendirdi.

"FİZİKSEL OLARAK YAPAMAYIZ"

Bu bağlamda Rusya’nın ültimatomunun yerine getirilemez olduğunu vurgulayan Zelenskiy, “Her şeyden önce bunu fiziksel olarak yapamayız. Bunun için herkesi yok etmek gerekiyor. O zaman ültimatom otomatik olarak yerine getirilecek.” dedi.

"BİZE HARKİV, MARIUPOL VE KİEV’İ VERİN' DİYORLAR"

Zelenskiy, karşı tarafın işgali altındaki kentlerde Rus askerlerine karşı ciddi bir halk direnişi olduğuna işaret ederek, “'Bize Harkiv, Mariupol ve Kiev’i verin' diyorlar. Bunu ne bu kentin sakinleri ne de devlet başkanı yapacak. Biz ültimatomu ancak yok olduğumuzda uygulayabiliriz.” ifadesini kullandı.

Zelenskiy, ültimatomların Rusya’ya Ukrayna ile savaşında herhangi bir sonuç getirmeyeceğini de vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 96
  • Metin 2 yıl önce Şikayet Et
    Anahtar teslim Ukraynamı istediği
    Cevapla
  • Ulo 2 yıl önce Şikayet Et
    Putin sen cok abartiyorsun, sonun geldi......
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Berlin duvarının yıkılması ile doğu ve batı Almanyanın birleşmesi aslında Dünya tarih kitaplarına bir çağın kapanıp açılması olarak geçilmelidir çünkü savaşsız ve kansız şekilde Avrupa birliğinin büyümesine ve genişlemesine etkilerken diğer taraftan çoğunluğu Slav ve ortodoks ülkelerin oluşturduğu Sovyetler birliği ve Yugoslavyanın yıkılmasına etkili oldu.Aklıma takılan soru şu Putinin ukranyayı işgal etmesinde bu durumun etkisi varmı? Enerji için desem neden yapsın Avrupaya enerji satan tek ülke.Bana kalırsa sanki kafasında yıkılan birliği yeniden canlandırma fikri var.
    Cevapla
  • Omer Arslanoglu 2 yıl önce Şikayet Et
    adamlar hemen din konusuna atliyor ..zelenski yahudiymiss ehhhhhhhh ??? neymis yani ?? Adam yanlis yapti güvendi ama yinede helal olsun ...15 temmuz darbe girisimde kacmadi kilictaroglunun yaptigi gibi ....yahudi nin iyside var kötüsüde var ...bizlerde oldugu gibi ....bizler cok iyi müslüman olsak ...soytarilik ,katil ,siddet ,küfür,hortumlama ,tecvzavüz olaylari olur muydu hic ...
    Cevapla
  • Omer Arslanoglu 2 yıl önce Şikayet Et
    yok bunu rusya istiyorsa ...bu savas bitmez ....ne sacma rusyaninda yaptigi ..kievi istemek ...baskenti istedikden sonra tüm ukrainayi iste ..ayni sey .....
    Cevapla
  • Kurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Büyükler gelince ayağa kalkarlar bunu öğretiyo Putin dünyaya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı