Bild'den Almanya Savunma Bakanı'na eleştiri: Bu bakan savaşabilir mi?

Almanya'nın en prestijli medya organlarından Bild, Alman Savunma Bakanı Christine Lambrecht'i eleştirdi. Rusya-Ukrayna savaşındaki rolünü etkisiz ve utandırıcı bulan Bild Lambrecht için "Bu bakan savaşabilir mi?" yorumunu yaptı.

Bild'den Almanya Savunma Bakanı'na eleştiri: Bu bakan savaşabilir mi?
Bild'den Almanya Savunma Bakanı'na eleştiri: Bu bakan savaşabilir mi?
GİRİŞ 22.03.2022 17:42 GÜNCELLEME 22.03.2022 17:42
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş, neredeyse bir aydır devam ediyor. Rusya'nın işgal operasyonuna yönelik Avrupa, Kiev yönetimine desteğini açıkça dile getirirken, enerji bağımlılığı ve stratejik ortaklıklar nedeniyle Avrupa'nın bazı ortakları çekimser bir tutum sergiliyor. O ülkelerin başında da Almanya yer alıyor.

"BU BAKAN SAVAŞABİLİR Mİ"

Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, Ukrayna'ya yeterli desteğin verilmemesi ve iki ülke arasındaki savaştaki etkisiz tutumu nedeniyle ülkesinde eleştirilerin odağına oturdu.

Lambrecht'in askerler arasında verdiği pozu eleştiren Bild gazetesi, "Christine Lambrecht, ülkemizi utandırdı. Bu Bakan savaşabilir mi?" ifadelerini kullandı. Ukrayna'daki savaşın üzerinden neredeyse dört hafta geçeceği belirtilerek, Almanya Savunma Bakanı'nın ise "sefil bir tablo çizdiği" kaydedildi.

"SCHOLZ BİLE GÜVENMİYOR"

Lambrecht'e yönelik yapılan eleştiriler arasında, Alman bakanın hiçbir şekilde askeri çizgiyle örtüşmediği yer aldı.

Aralık 2021'in başlarında Savunma Bakanı olarak atanana kadar Alman Silahlı Kuvvetleri'yle neredeyse hiçbir ilgisinin olmadığı, göreve gelir gelmez de birlikteki tüm rütbeleri hatırlaması gerekip gerekmediğini sorduğuna dikkat çekildi.

Şimdi ise Lambrecht'ten orduya 100 milyar euro ek yatırım yapmasının beklendiği, ancak "görünüşe göre Başbakan Scholz'un bile söz konusu Bakan'a güvenmediği" savunuldu. Haberde görüşüne yer verilen Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) Uzmanı Christoph Plob, Alman bakan için "Lambrecht'in şu ana kadarki performansı felaket." ifadelerini kullanırken "Bakan, ülkemizi tüm dünyada rezil etti." değerlendirmesini yaptı.

 

YORUMLAR 12
  • kutahyali 2 yıl önce Şikayet Et
    çık iyi savaşçı olur bunlardan
    Cevapla
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    almanlarin askeriyesi bitmistir amma IRKCI polisleri var cok sert yalniz müslumanlar ve Türkler icin
    Cevapla
  • Yunus Colak 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir kadindan Savunma Bakani Olmaz Zaten
    Cevapla
  • Sefa 2 yıl önce Şikayet Et
    Kadın hakkı var bakın başınız belaya girebilir o zaman erkeklerle nasıl savaştığını görürsünüz
    Cevapla
  • Derzeit 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar Stasi ve Almanyayi bunlar yönetiyor,,idare bunlarin Elinde..
    Cevapla
  • tito 2 yıl önce Şikayet Et
    stasi ne la Doğu Alman komünist gizli istihbarat teşkilatı kgb güdümünde. Stasimi kaldı Amerika'nın oyuncağı arka bahçesi oldu Almanya ordusunun gelişip organize olmasına bile izin vermiyor Almanya dışında hangi ülkede bukadar Amerikan askeri var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız