Rusya'dan dünyaya tehdit: "Varoluşsal bir tehdit" görürsek nükleer silaha başvurabiliriz

Son dakika haberi... Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ülkelerine yönelik "varoluşsal bir tehdit" görmeleri durumunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in nükleer silahlara başvurabileceğini söyledi.

GİRİŞ 22.03.2022 22:37 GÜNCELLEME 23.03.2022 01:16
Bu Habere 207 Yorum Yapılmış

Putin'in talimatıyla başlatılan işgal, 27'nci gününe girdi. Kiev başta olmak üzere, ülkenin pek çok noktasındaki çatışma ve bombardımanlar yaşanıyor.

NÜKLEER TEHDİT

Peskov, CNN televizyonunda Christiane Amanpour'un programına konuk olarak Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in hangi şartlar altında Rusya'nın nükleer imkanlarını kullanacağına ilişkin soruya Peskov, "Ortada ülkemiz için varoluşsal bir tehdit olursa, bu olabilir." yanıtını verdi.

Rusya'dan dünyaya tehdit:

- PUTİN HENÜZ AMAÇLARINA ULAŞAMADI

Peskov, Putin'in şu ana kadar Ukrayna'daki amaçlarına ulaşıp ulaşmadığının sorulması üzerine, "Henüz değil. Henüz amaçlarına ulaşamadı." yorumunda bulundu.

Ukrayna savaşını "özel askeri harekat" olarak nitelendiren Peskov, "Operasyonumuz önceden belirlenen planlar ve amaçlar dahilinde ilerliyor." dedi.

Peskov, bu operasyonun amacının ise Ukrayna'nın askerlerden arındırılması, tarafsızlığının sağlanması, milliyetçi unsurların ortadan kaldırılması, Kırım'ın Rusya'ya bağlılığı ile Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığının tanınması olduğunu sözlerine ekledi.

Biden, Avrupa'da Rusya için yeni yaptırımları açıklayacakBiden, Avrupa'da Rusya için yeni yaptırımları açıklayacak

İngiltere gözdağı verdi: Nükleer başlık taşıyan konvoy görüntülendi!İngiltere gözdağı verdi: Nükleer başlık taşıyan konvoy görüntülendi!

ABD İSTİHBARATI "PUTİN SAVAŞ UZARSA NÜKLEER SİLAHA BAŞVURABİLİR" DEMİŞTİ

ABD Savunma Bakanlığı İstihbarat Ajansı dört gün önce Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın uzaması durumunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin nükleer tehditlere başvurması olası görünüyor değerlendirmesi yapmıştı.

Lavrov'dan ABD'ye nükleer yanıtı!Lavrov'dan ABD'ye nükleer yanıtı!

Putin savaş uzarsa nükleer silaha başvurabilirPutin savaş uzarsa nükleer silaha başvurabilir

- PESKOV, UKRAYNA'DA SİVİLLERİ HEDEF ALDIKLARINI REDDETTİ

Putin'in Ukrayna halkına değil, NATO'ya katılmak isteyen ve ülkelerinde Rusçayı yasaklayan kişilere kızgın olduğunu belirten Peskov, bazı Ukraynalıların kendileriyle iş birliği yaptığını da dile getirdi.

Peskov, "Sivillerin hedef alınması bizim ordumuzda yasak, Ukrayna'daki bazı unsurlar sivilleri kalkan olarak kullanıyor bu da sivil ölümlerine yol açıyor." diye konuştu.

Rusya'nın Minsk Anlaşmalarını ihlal ettiği söylemlerine de karşı çıkan Peskov, "Minsk'i yok sayan Putin değil Ukrayna'dır." ifadesini kullandı.

DÜNYADA EN FAZLA NÜKLEER SİLAHA SAHİP ÜLKE: RUSYA

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü'nün (SIPRI) geçen yıl yayımladığı verilere göre, Rusya, 6 bin 255 nükleer başlıkla dünyada ilk sırada yer alıyor.

1800 KONUŞLANDIRILMIŞ NÜKLEER SAVAŞ BAŞLIĞI VAR

Rusya yönetiminin sahip olduğu nükleer silahların sayısında 2020'ye oranla geçen yıl 120 adet azalma oldu.

Rusya'nın 1800 konuşlandırılmış nükleer savaş başlığı bulunuyor.

Öte yandan Rusya'yı 5 bin 550 nükleer silah ile ABD takip ediyor ve bu iki ülke hala dünyadaki nükleer silahların yüzde 90'nından fazlasına sahip.

ABD'nin yanı sıra Batı Bloku'nda yer alan Fransa 290, İngiltere ise 225 nükleer başlığa sahip.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 207
  • Ertaç Akgün 2 yıl önce Şikayet Et
    Rus silahlarını ukranyada görmüşler.Rusya ukranyada şuana kadar nükleer olmayıp en ağır silahlarından biri olan hipersonik fuze kullanmıştır.Bu füzeden bir adet kullanmış ve kısa bir süre sonra azak denizini ele geçirmiştir.Ukranyanin azak deniziyle bağlantısı kalmamıştır.Rusya ukranyanin diğer yerlerinde sivil kayıpları çoğalmasın diye başka ağır silah kullanmamıştır
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusyaya saldiri yok Ukraine savunacaz cek askerini varolusunu sürdür bos konusuyon Blöf yapiyon sayin putin korkmuyoruz
    Cevapla
  • 2. dünya savaşı 2 yıl önce Şikayet Et
    bizim insanımızın en büyük eksiklerinin biridir. 2. dünya savaşını bilmez. taraflar kimler , sebepleri neler bilmez. bilmediği için de savaş için klasik olarak "yapamaz,edemez, gücü yetmez, maçası yetmez" gibi kahve ağzıyla yorumlar. bir savaşta 50 mlyon üzeri insan ölmüş mü farkında mı bilmiyorum. bu ülkeler bir günde milyona yakın insan kaybını göze almışlar bunu bilir mi bizimkiler. bilmedikleri için yapamaz edemez demek en kolayı. yaparlar kardeşim. nükller savaş olma ihtimali her zaman var. insanlık biter bitmez orası ayrı mesele ama bu konuda cografyadan dolayı rusya en avantajlı ülke. yeri geldiğinde çekinmeden kullanır
    Cevapla
  • Samsun55 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye gizli yada degil nükleer tehditlerin havada uçtugu şu günlerde nükleer güç olma meselesini enine boyuna masaya yatırmalı eger Ulusumuzun varlıgını kıyamete dek sürdürmek istiyorsak. Aksi halde istersen bir Japonya ol teknolejik baglamda boş iş...
    Cevapla
  • zerdeniş 2 yıl önce Şikayet Et
    Putin bunu yapacak adam degil yapamaz yacak olsaydı çoktan yapardı Putin hiz yapamaz sebepleri var öyle nükler sokmam kolay degil sıkacak adam şimdiye kadar sıkardı söylemeden sıkar sıkıysa sık baklım görelim nükler nasıl bir silah. geride bıraktıklarını düşündünmü putin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu