Jamaika, Kraliçe'yi devlet başkanı olarak görevden almak istiyor

Jameika'nın önde gelen isimlerinden oluşan ve kendilerine Avukatlar Ağı adı veren bir koalisyon grubu, kölelik ticareti için özür, tazminat ve Kraliçe'yi devlet başkanı olarak görevden alma talep etti.

Jamaika, Kraliçe'yi devlet başkanı olarak görevden almak istiyor
Jamaika, Kraliçe'yi devlet başkanı olarak görevden almak istiyor
GİRİŞ 23.03.2022 22:44 GÜNCELLEME 23.03.2022 22:44
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Düzinelerce önde gelen Jamaikalı, İngiltere Prensi William ve eşi Kate'in ziyaretini resmen reddederek, özür ve tazminat talep etti. 

Ülkede artan sayıda insan, Karayip ada ülkesi Barbados'un geçen yıl yaptığı gibi, monarşiyle olan bağları tamamen kesmeyi düşünüyor ve kaynaklar İngiltere medyasına ayrılık sürecinin zaten devam etmekte olabileceğini söylüyor.

Yüzlerce protestocu Salı günü İngiliz Yüksek Komisyonu binasının dışında kraliyet çiftiyle buluşmak için toplandı ve Jamaikalı politikacılar, iş dünyası liderleri, müzisyenler ve kendisine Avukatlar Ağı adını veren diğer profesyonellerden oluşan bir koalisyonun açık mektubu Yüksek Komisyona teslim edildi.

Mektupta, İngiliz monarşisinin Jamaika'yı 60 yıllık bağımsızlığını kutlamak için tazmin etmesi için 60 neden sıralandı.

Özür ve tazminat talebinin yanı sıra hastaneler ve okullar inşa etmek, toprakların eşit dağıtıldığından emin olmak gibi isteklere yer verildi.

KAYNAK: RUSSİAN TODAY, INDEPENDENT
YORUMLAR 2
  • 321 2 yıl önce Şikayet Et
    rabbim dünyada ve bütün insanlık alemlerinde ilkel kabileleri her türlü beyaz işgalci alçakların şerrine ve görünmeyen varlıkların şerrinden korusun amin rabbim dünya beyazlarını dünyada ve bütün insanlık alemlerinde tsunamiyle yok eylesin kafirleri amin
    Cevapla
  • 543 2 yıl önce Şikayet Et
    öncellikle allah jamaikanın dünya halkının bütün insanlık alemlerinin ve bütün gayb varlıklarının tamamının müslüman olmasını allah nasip eylesin amin ebedi cehennemden bütün insanlık alemlerindeki ilkel kabileleri korusun allah amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...