İngiltere'den Türkiye açıklaması: Dört gözle bekliyoruz

İngiltere'den, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İngiltere Başbakanı Johnson'ın NATO Zirvesi'ndeki görüşmesine ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, Johnson'ın iki ülke arasındaki iş birliğini artırmayı dört gözle beklediği ifade edildi.

İngiltere'den Türkiye açıklaması: Dört gözle bekliyoruz
İngiltere'den Türkiye açıklaması: Dört gözle bekliyoruz
GİRİŞ 25.03.2022 10:09 GÜNCELLEME 25.03.2022 10:09
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin "Türkiye'nin güçlü diplomatik liderliğini ve insani müdahalesini" memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan yapılan açıklamada, NATO Olağanüstü Liderler Zirvesi kapsamında Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir araya gelen Johnson ve Erdoğan'ın, Ukrayna'da giderek artan acımasız çatışmayla ilgili derin endişelerini paylaştığı belirtildi.

Açıklamada "Başbakan Johnson, Türkiye'nin güçlü diplomatik liderliğini ve insani müdahalesini memnuniyetle karşıladı" ifadesine yer verildi.

"JOHNSON, İKİ ÜLKE ARASINDA DAHA FAZLA TİCARET VE YATIRIM FIRSATLARINA İŞARET ETTİ"

Görüşmede, liderlerin, kendisini savunmaya çalışan Ukrayna hükümetine desteği artırmanın yollarını ele aldığı belirtilen açıklamada, Karadeniz de dahil yeni tehditler karşısında bölgesel güvenliğin güçlendirilmesini de görüştükleri bildirildi.

Açıklamada, Johnson'ın, yenilenebilir ve nükleer enerji dahil İngiltere ve Türkiye arasında daha fazla ticaret ve yatırım fırsatlarına dikkat çektiği belirtilerek, iki ülke arasındaki iş birliğini artırmayı dört gözle beklediğini dile getirdiği kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • selim asaf 2 yıl önce Şikayet Et
    avrupada yalnız kalan ingiliz Türkiye ile stratejik ortaklık kurmak istiyor, türkiye asya ve afrikaya açılan kapı onların gözünde, ordusu güçlü, geleceği avrupadan daha parlak
    Cevapla
  • Dursun 2 yıl önce Şikayet Et
    Kurulalı çok oldu
    Cevapla
  • 432 2 yıl önce Şikayet Et
    hep laf ortada birşey yok ekonomi sadece ingilizlerle dönüyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Reuters: Batı, Türkiye aracılığıyla İran'a mesaj gönderdi
İsrail'den 10 yıl sonra Doğu Kudüs'te ilhak